Ήδη από το 2021, Guen Flore και Rubina Vita Marchiori συνεργάζονταν δυο χρόνια. Αυτό που τις ένωσε ήταν η επιθυμία τους να ξαναγράψουν το αφήγημα γύρω από τις εμπειρίες των νεαρών γυναικών. Μετακόμισαν από την Ιταλία στο Λονδίνο, ώστε να κυνηγήσουν τις καλλιτεχνικές τους φιλοδοξίες και μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι χρησιμοποιούν το visual storytelling και το styling ώστε να απαθανατίσουν τη μοναδικότητα των υποκειμένων τους. Η δουλειά τους, ή τουλάχιστον ένα μεγάλο κομμάτι της, συγκεντρώθηκε στο λεύκωμα GIRLS, το οποίο εξυμνεί την τόλμη των γυναικών της Generation Z.

«Για πολύ καιρό, οι απόψεις του κόσμου για το πώς υποτίθεται πως πρέπει να μοιάζουν τα κορίτσια, έχει εμποδίσει νεαρές γυναίκες να είναι η πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού τους», αναφέρει η Guen Fiore μιλώντας στο AnOther. «Σήμερα, εν μέρει χάρη στην άνοδο των social media, τα κορίτσια παρουσιάζουν τους εαυτούς τους στους άλλους πιο ελεύθερα, τολμώντας να πειραματιστούν με τη μόδα και τη γλώσσα του σώματος σαν άμεσες προεκτάσεις της προσωπικότητάς τους».

Οι φωτογραφίες του λευκώματος τραβήχτηκαν ανάμεσα στο Λονδίνο και το Παρίσι, δίνοντας το spotlight στις γυναίκες μιας νέας γενιάς και μετατρέποντας το θράσος τους σε ένα μανιφέστο της σύγχρονης θηλυκότητας. Τα κορίτσια των φωτογραφιών, 20-23 ετών, αποδεικνύουν πως η μόδα δεν είναι κάτι το υπερφύαλο, αλλά ένας τρόπος να εκφραστούν, με ό,τι κομμάτια είχε η καθεμία στη ντουλάπα της.

Η Rubina, η στυλίστρια του duo, αναφέρει πως το να βλέπει τις κοπέλες αυτές να συστήνονται στην κάμερα της Guen την ενέπνευσε. «Το να τις βλέπω να επαναπροσδιορίζουν τους εαυτούς τους μέσα από τα ρούχα, να ποζάρουν αυθεντικά και αλογόκριτα, με ενδυνάμωσε με τρόπους που δεν μπορούσα να προβλέψω. Νομίζω πως είναι σημαντικό να στηρίζουμε τις γυναίκες που έχουν πλήρη επαφή με τη σεξουαλικότητά τους και τον αισθησιασμό τους και δεν φοβούνται να το δείξουν. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει πως έχει το δικαίωμα να τις κρίνει για την εμφάνισή τους», δήλωσε.

Η Florence, μια από τις πρωταγωνίστριες, είπε πως «αυτό που αγαπάω σε αυτό το project είναι το πώς προκαλεί όσα πίστευα για τη θηλυκότητα. Το βρίσκω ασυνήθιστο: αισθησιακό και τολμηρό, ντελικάτο αλλά σέξι. Περιλαμβάνοντας τις πολλαπλότητες του γυναικείου σύμπαντος μέσα του, το GIRLS δημιουργεί μια ισορροπία μεταξύ των φαινομενικά αντίθετων, ανοίγοντας έναν χώρο για ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με τις εμπειρίες μας».

Από την εμπειρία τους, οι καλλιτέχνιδες κατάλαβαν πως η Gen Z είναι μια γενιά που δεν δείχνει να θέλει να ακολουθήσει τη συνταγή των «γλυκών γυναικών του παρελθόντος». Για εκείνες το να είσαι κορίτσι σημαίνει να είσαι ελεύθερη να κάνεις ό,τι θέλεις και να πειραματιστείς με κάθε πιθανό τρόπο πριν χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τον πραγματικό κόσμο.