Ελάτε τώρα, ποιος δεν έχει δει Game of Thrones; Aκόμα και δεν έχει παρακολουθήσει, ποιος δεν ξέρει έστω και λίγo τους χαρακτήρες της σειράς; Κακά τα ψέματα, οι πιθανότητες να μην έχει κάποιος καμία επαφή με το σύμπαν του Τζωρτζ Ρ.Ρ Μάρτιν είναι ελάχιστες αφού κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τι έγινε στον τελευταίο κύκλο τότε που, ανάμεσα στα πολλά παράπονα για το στόρι, τη μαυρίλα και το επικό(;) τέλος, τα σπόιλς έπεφταν βροχή και αναγκαζόσουν ακόμα και να πάρεις μέρος σε μια συζήτηση που στην ουσία δεν σε ενδιαφέρει.

Αυτή όμως είναι η δύναμη της ποπ κουλτούρας, έχει την ικανότητα να μας επιβάλλεται ακόμα και αν δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση, π.χ., με το GoT και το κάθε Got. Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Στο σύνολό της, η σειρά του HBO είναι μία από τις καλύτερες όλων των εποχών αφού, εκτός από την πλοκή και τις απίστευτες σκηνές που θα μείνουν στην ιστορία, είχε και χαρακτήρες που πραγματικά δεθήκαμε μαζί τους.

Όπως γίνεται πολύ συχνά με τις γνωστές σειρές ή ταινίες, οι περισσότερες είναι βασισμένες σε βιβλία και το GoT δεν αποτελεί εξαίρεση. Αλήθεια, όμως, πόσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία πριν περάσουν στην μικρή τους οθόνη ώστε να είναι σε θέση να κάνουν τη λογική σύγκριση; Όχι και πολλοί, θα πούμε εμείς, αλλά βρήκαμε μία κοπέλα, την @msbananaanna που όχι μόνο έχει «λιώσει» τα βιβλία του Τζωρτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, αλλά μπήκε στη διαδικασία, πάντα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, να «ζωντανέψει» κάποιους από τους χαρακτήρες όπως ακριβώς εμφανίζονται στις σελίδες. Το αποτέλεσμα, εντυπωσιακό.

Άρια Σταρκ

Σάνσα Σταρκ

Νεντ Σταρκ

Κέιτλιν Σταρκ

Τζον Σνόου

Ντενέρις Ταργκάριεν

Τίριον Λάνιστερ

Τζέιμι Λάνιστερ

Σέρσι Λάνιστερ

Τζόφρι Λάνιστερ

Τάιγουιν Λάνιστερ