Σπάνια, αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, μια ταινία μπορεί να έχει πραγματική φυσική επίδραση πάνω σας. Μπαίνει κάτω από τις άμυνές σας και παρακάμπτει το αντανακλαστικό «είναι μόνο μια ταινία» και δημιουργεί ένα σπλαχνικό συναίσθημα που μπορεί να είναι και αληθινό. ΤΡΟΜΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ. Αφού δείτε αυτές τις πέντε ταινίες θα νιώσετε  την ανάγκη να βγείτε έξω και να περπατήσετε στον ήλιο και να πάρετε αγκαλιά το σκύλο σας.

Open Water

Σε διακοπές στην Καραϊβική, η Σούζαν (Μπλάνσαρντ Ράιαν) και ο Ντάνιελ (Ντάνιελ Τράβις) μένουν κατά λάθος χαμένοι ανάμεσα στους καρχαρίες, χωρίς νερό στα σκοτάδια στο «Open Water».Ο Ντάνιελ και η Σούζαν πρόκειται να ξεκινήσουν μια υποβρύχια περιήγηση στην Καραϊβική. Αλλά όταν το ζευγάρι βγαίνει στην επιφάνεια, το καταδυτικό σκάφος δεν φαίνεται πουθενά. Κρύο και μίλια μακριά από τη στεριά, ο Ντάνιελ και η Σούζαν σύντομα ανακαλύπτουν ότι δεν είναι μόνοι… καθώς η απομόνωση και ο τρόμος επικρατούν, ο αγώνας για την επιβίωση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ενώ στρέφονται ο ένας στον άλλον για υποστήριξη, ο Ντάνιελ και η Σούζαν δεν μπορούν παρά να φοβούνται για τη ζωή τους και να αμφισβητούν τη μοίρα τους στα χέρια των βασανιστών τους… Ούτε στο χειρότερο εχθρό σου.

Midsommar

Όλα βρίσκονται σε μια απόκοσμα όμορφη ηλιόλουστη πεδιάδα, με δάση και λίμνες. Αυτό υποτίθεται ότι είναι κάπου στη βόρεια Σουηδία, αλλά γυρίστηκε στην Ουγγαρία. Μια κοπελίτσα με κατάθλιψη πηγαίνει διακοπές στη Σουηδία με φίλους της. Μια επίσκεψη σε μια απομακρυσμένη αγροτική σουηδική κοινότητα για το φεστιβάλ «Midsommar» που γίνεται μόνο κάθε 90 χρόνια. Και παραμένει ένα τεράστιο μυστικό από τον υπόλοιπο κόσμο. Red flag alert. Eίναι ένα έξυπνο πλάνο όταν η Φλόρενς Πιου τρέχει κλαίγοντας προς το μπάνιο, η πόρτα κλείνει δυνατά και συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι εκεί που νόμιζες ότι ήσουν. Χίλιες φορές διακοπές στο Ξυλόκαστρο με προαστιακό.

The Texas Chainsaw Massacre

Εμπνευσμένο από τη φρικτή αληθινή ιστορία του Εντ Γκέιν, ενός κατά συρροή δολοφόνου του Ουισκόνσιν που δολοφόνησε ανθρώπους και έφτιαχνε έπιπλα και ρούχα από τη σάρκα τους, αυτό είναι ένα από τα πιο ανατριχιαστικά κλασικά που υπάρχουν. Ακόμα κι αν έχετε δει ήδη το The Texas Chainsaw Massacre 25 φορές, αξίζει να το δείτε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο γιατί δεν παλιώνει ποτέ. Παρόλο που ο Leatherface με ένα αλυσοπρίονο και μια μάσκα φτιαγμένη από δέρμα θα σας κάνει να ιδρώσετε. Μη δείτε αυτό του Netflix

Το μικρό σπίτι στο δάσος

Μια ανέμελη παρέα πέντε φίλων- η Τζουλς, ο Κερτ, ο νέος κολλητός του Χόλντεν, η προσφάτως χωρισμένη Ντέινα κι ο καμένος χασικλής Μάρτι – από το κολέγιο πάει εκδρομή το Σαββατοκύριακο σ’ ένα μικρό σπίτι κάπου στο δάσος. Δύο ηλικιωμένοι τύποι, οι οποίοι όπως φαίνεται γνωρίζουν κάτι παραπάνω σχετικά με τη συγκεκριμένη καλύβα, τους συμβουλεύουν να το ξανασκεφτούν. Φυσικά, τα λόγια τους σκορπίζουν στον αέρα και, το ίδιο κιόλας βράδυ, ο εφιάλτης ξεκινά. Κι έτσι η παρέα αυτή πρέπει να παλέψει αν θέλει να επιβιώσει ολόκληρη. Αυτή η μικρή εισαγωγή στην ταινία την αδικεί.

Κάτω από την καμπίνα υπάρχει ένα υπόγειο και από κάτω ένα τεράστιο σύγχρονο εργαστήριο με επικεφαλής τους μάγους της τεχνολογίας ( Ρίτσαρντ Τζένκινς και Μπράντλεϊ Γουίτφορντ ) που γυρίζουν τα καντράν, προσαρμόζουν τους μοχλούς και παρακολουθούν κάθε δευτερόλεπτο. Παίζει και ο Κρις Χέμσγουορθ. Αν σου αρέσει το meta, εδώ είναι η φάση σου. 

The Hills Have Eyes

Στις ταινίες τρόμου, πάντα, το μοναδικό βενζινάδικο στον κόσμο βρίσκεται σε έναν έρημο δρόμο στη μέση του πουθενά. Εκεί που δεν πιάνει σήμα το κινητό. Πάντα μια οικογένεια θα πάρει τη μοιραία παράκαμψη και εκεί  βρίσκουν τους εαυτούς τους ως θήραμα για αιμομίκτες. Αυτό είναι το πεπρωμένο που έχει μια οικογένεια που παραθερίζει στο “The Hills Have Eyes”, το οποίο είναι ένα πολύ χαλαρό ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1977 του Γουές Κρέιβεν.

Τι δεν θέλεις να πετύχεις στις διακοπές σου; Αν απαντήσεις τον πρώην σου είναι η λάθος απάντηση. Απόγονους ανθρακωρύχων που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν η κυβέρνηση τους διέταξε να απομακρυνθούν και κρύφτηκαν στα ορυχεία, έπιναν ραδιενεργό νερό, αναπαρήχθησαν με το κατεστραμμένο DNA τους και έφεραν μεταλλαγμένους που ζουν τρώγοντας παγιδευμένους τουρίστες. Αυτούς δεν θέλεις.