Ο Τζόναθαν Σίρλ, ο οποίος είχε ένα μικρό ρόλο ως παιδί στην κλασική ταινία Jaws , θα γίνει σύντομα ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης στην οποία γυρίστηκε η ταινία. Πόσο ειρωνικό; Το Jaws (Τα σαγόνια του καρχαρία) γυρίστηκε στο Oak Bluffs, μια πόλη στο Martha’s Vineyard στη Μασαχουσέτη το 1974, και κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά. Στην ταινία, ο Σιρλ και ο πραγματικός αδερφός του Στίβεν υποδύονται δύο παιδιά που σκηνοθετούν μια φάρσα με τον καρχαρία χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο πτερύγιο, ξεγελώντας τους κατοίκους της φανταστικής πόλης Amity.

https://t.co/s3R8zPh9Rv

Άκου τώρα ιστορία απίστευτη: Ο Σιρλ  είναι αστυνομικός στην πόλη από το 1985. Παρά την επιτυχία του “Jaws”, ο Σιρλ εγκατέλειψε την καριέρα του στην υποκριτική για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του που ήταν αστυνομικός.Το 2008, η καριέρα του έκλεινε το μάτι στο ρόλο του στην ταινία, όταν σύμφωνα με το NBC Philadelphia συνέλαβε έναν άνδρα επειδή είπε ψέματα ότι υπήρχαν καρχαρίες στην περιοχή. Το 2019 το αστυνομικό τμήμα του Έντγκαρταουν στο οποίο ανήκει απέτισε φόρο τιμής στον ρόλο του στο Jaws σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επέτειο της ταινίας.

Ερωτηθείς από  τη New York Post  σχετικά με το ταξίδι του από το  Jaws  μέχρι να γίνει αρχηγός της αστυνομίας, ο Σιρλ είπε: «Το βρίσκω όλο το πράγμα αρκετά αστείο!» Πέρυσι, εν τω μεταξύ, αποκαλύφθηκε ότι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ απέρριψε το επαναλανσάρισμά του Jaws  στη Universal, καθιστώντας σαφές ότι η απάντηση ήταν πάντα «ένα σταθερό όχι».

Για εκείνους που δεν έχουν δει την πιο καλοκαιρινή ταινία όλων των εποχών, λέμε ότι η προαγωγή του Σιρλ σε αρχηγό της αστυνομίας είναι ειρωνική για τον εξής λόγο, είναι σχεδόν βγαλμένο από την υπόθεση της πρώτης ταινίας: Όλα κυλούν ήρεμα σε ένα νησί με κύριο εισόδημα τον τουρισμό, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ένας καρχαρίας που επιτίθεται σε ανθρώπους. Αν και ο αρχηγός της αστυνομίας επιμένει να κλείσουν οι παραλίες, ο δήμαρχος αρνείται. Όταν ο αριθμός των θυμάτων αρχίζει να αυξάνεται, ο αρχηγός, ένας ειδικός για τους καρχαρίες και ένας έμπειρος καπετάνιος αναχωρούν για να σκοτώσουν τον καρχαρία, προτού προκαλέσει και άλλα προβλήματα. ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΟΣ.