Το πρώτο επεισόδιο θυμίζει το «Μια νύχτα στο μουσείο» με λίγο πιο Marvel attitude. Τι να λέμε το Marvel Cinematic Universe στο Disney Plus θα μας φάει τα βράδια με το binge watching.

Πάμε να σας πω τι κατάλαβα, όχι πολλά, σίγουρα κόλλησα. Ο Στίβεν Γκραντ του Όσκαρ Άιζακ είναι ένας ντροπαλός, μοναχικός υπάλληλος καταστήματος δώρων σε μουσείο στο Λονδίνο, μιλάει με προφορά και λατρεύει την αιγυπτιακή ιστορία σε εμμονικό βαθμό.  Έχει κάποια θεματάκια. Μια διαταραχή ύπνου. Ξυπνάει αλυσοδεμένος στο κρεβάτι του, με μια σειρά μέτρων ασφαλείας, ώστε να ξέρει αν έχει κάνει τον υπνοβάτη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μόνο που οι νυχτερινές του περιπέτειες είναι λίγο πιο γεμάτες δράση από όσο περίμενε ο ήρωας μας. Στα κόμικ, αυτός ο χαρακτήρας δεν μας παρουσιάζεται ποτέ ως Στίβεν Γκραντ, και όταν είναι, είναι πολύ διαφορετικός άνθρωπος. Οι κύριες προσωπικότητες του Moon Knight στα κόμικς περιλαμβάνουν τον Spector, τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Στίβεν Γκραντ (η εκδοχή του Στίβεν  της σειράς είναι σαφώς λίγο διαφορετική) και τον οδηγό ταξί Τζέικ Λόκλεϊ. Στα κόμικς, οι διάφορες προσωπικότητες του Moon Knight συχνά συνομιλούν μεταξύ τους.

Ως ένας από τους λιγότερο γνωστούς χαρακτήρες της Marvel , ο Moon Knight έχει μεγάλη ευελιξία να κάνει κάτι νέο για την εισαγωγή του χαρακτήρα του MCU και το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό. Θυμίζει τις ταινίες Memento και  Night at the Museum  και μας δίνει να καταλάβουμε ότι  δεν είναι ο μόνος που ελέγχει το σώμα του και ότι τον ακολουθεί μια υπερφυσική οντότητα που μόνο αυτός μπορεί να δει.

Μάθαμε και ποιος θα είναι ο κακός της σειράς, Άρθουρ Χάροου λέγεται (Ίθαν Χοκ), ένας ηγέτη μιας αίρεσης που ισχυρίζεται ότι υπηρετεί την  Αιγύπτια θεότητα Άμμιτ, έναν κροκόδειλο που συνδέεται με την κρίση. Η σχέση του Ίθαν Χοκ με τη θεά της κρίσης Άμμιτ του έδωσε προφανώς τη δύναμη να αφαιρέσει τη ζωή των ανάξιων. Αυτά  είναι κόλπα ζόρικα. Υπάρχει επίσης μια άλλη μάλλον κακή φωνήστο κεφάλι του, που τον αποκαλεί “σκουλήκι” (δεν είναι ο Αστυνόμος Θεοχάρης), και “παράσιτο”, τέλος,  συναντά μια τρομακτική γιγάντια μούμια με ένα κρανίο πουλιού για πρόσωπο.

Τι θα λατρέψετε; Τη σκηνή που το “Wake Me Up Before You Go-Go” του Wham! παίζει καθώς ο Στίβεν κλέβει ένα φορτηγό με γλυκά  για να ξεφύγει από τους ακόλουθους αυτής της αίρεσης και θυμίζει 007 καταδίωξη.Η πρώτη σεζόν έξι επεισοδίων της σειράς  χρησιμεύει ως η ιστορία καταγωγής του ομώνυμου ήρωα πριν από το αναπόφευκτο άλμα του στη μεγάλη οθόνη. Ξέρουμε πάντως τι θα κάνουμε κι αυτό το σκ.