Δεν χρειαζόταν να φτάσουμε στο 2022 για να το εμπεδώσουμε, αλλά όπως και να’ χει, περιμένεις μέσα στα χρόνια να δεις μια βελτίωση, έστω και μικρή, μπας και σου δώσει λίγη δύναμη για να ζήσεις σε αυτή τη χώρα. Όμως όχι, τίποτα δεν έχει αλλάξει στην οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος τους και το πρόσφατο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ επισημοποίησε αυτό που όλοι μας κατά βάθος θεωρούμε δεδομένο: οι Έλληνες πίσω από το τιμόνι είναι επικίνδυνοι.

Μια δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ βγήκε στους δρόμους, σταμάτησε μερικούς οδηγούς και τους ζήτησε να ανοίξουν την καρδιά τους για το πώς συμπεριφέρονται μεταξύ νεκράς, πρώτης και δευτέρας. Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε. Το ρεπορτάζ θυμίζει έντονα τις καλτ στιγμές του παρελθόντος, τότε που τα κανάλια ζητούσαν την άποψη των οδηγών για τη ζώνη. Άλλο έπος και αυτό. Και σε αυτό το ζήτημα, πάντως, οι απόψεις των οδηγών μοιάζουν να είναι ίδιες με αυτές του ’80 και του ’90 αφού όπως βλέπουμε στο βίντεο, η ζώνη ξεκουράζεται στο πλάι.

Η κορυφαία στιγμή του ρεπορτάζ βέβαια είναι βρίσκεται στην αρχή, όταν η δημοσιογράφος βάζει έναν νεαρό οδηγό να βρίσει και να μουτζώσει για τις ανάγκες της μίνι παράστασης. Το acting και το αποτέλεσμα είναι κακό καθώς ο ίδιος ο οδηγός υποστηρίζει αργότερα ότι «το μούτζωμα είναι για τους πιο παλιούς, όχι για εμάς. Εμείς είμαστε πιο μικροί» αλλά εντάξει, η προσπάθεια μετράει.

Είστε έτοιμοι για 02:55 ανόθευτης ελληνικής παιδείας με μούντζες, βρίσιμο και “”απόψεις”; Φυσικά και είστε, γι’ αυτό άλλωστε ήρθατε εδώ. Και μην ξεχνάτε, φορέστε τη ζώνη σας. Αν βαριέστε να κάνετε την χαρακτηριστική κίνηση κάθε φορά που μπαίνετε στο αυτοκίνητο, τότε ίσως πρέπει να δείτε αυτές τις εικόνες.