Μια μικρή, ολιγόλεπτη βόλτα στα social media είναι αρκετή για να καταλάβετε τι συμβαίνει με την τιμή της βενζίνης το τελευταίο διάστημα. Αυτό αν δεν οδηγείτε, γιατί αν οδηγείτε, τότε δεν χρειάζεται να διαβάσετε καμία είδηση και καμία οργισμένη ανάρτηση από κάποιον διαδικτυακό σας φίλο αφού εσείς και η τσέπη σας ξέρετε καλύτερα τι συμβαίνει.

Οι Έλληνες, όμως, βρίσκουμε πάντα τη λύση, χωρίς να μας ενδιαφέρει και τόσο ο τρόπος που θα πετύχουμε το σκοπό μας. Είμαστε οι Μουρίνιο της Ευρώπης, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα που στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει βενζίνη στο ντεπόζιτο με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Τα λαμπρά μυαλά της Θεσσαλονίκης, λοιπόν, βρήκαν τρόπο για να «φουλάρουν» χωρίς να δίνουν ούτε ένα ευρώ. Σύμφωνα με τον Γιώργο Γαβριηλίδη, μέλος της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, αρκετοί είναι αυτοί που γεμίζουν τα ρεζερβουάρ και μετά ρίχνουν «πιστόλι». Να το πούμε διαφορετικά: πάνε σε ένα πρατήριο, λένε το γνωστό «γέμισέ το» και μετά δεν πληρώνουν. Ορίστε, μα πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσο καιρό και πληρώναμε σαν τα κορόιδα;

 
Η πιο συνηθισμένη τακτική που ακολουθούν οι έξυπνοι της συμπρωτεύουσας είναι να πληρώνουν με κάρτα, μόνο που η κάρτα δεν έχει αρκετά χρήματα. Υπάρχουν όμως και οι παραδοσιακοί τύπου που απλά βάζουν μπροστά και φεύγουν, όπως έκαναν και στα φοιτητικά τους χρόνια όταν έτρεχαν από τα μπαρ και τις καφετέριες ενώ είχαν πιει μέχρι τελικής πτώσεως.

Ο Γώργος Γαβριηλίδης δεν έμεινε εκεί, αφού μοιράστηκε λίγο ακόμα από τον πόνο του μαζί μας. «Ένα τέτοιο περιστατικό να έχουμε κάθε ημέρα, “τελειώσαμε”. Ενδεικτικά, τα 100 ευρώ που μπορεί να βάλει κάποιος στο όχημά του σε συσχέτιση με το πολύ χαμηλό κέρδος που έχουμε πλέον, ισούται με ένα μεροκάματο και για πολλούς ακόμη και δύο. Εάν γεμίσει κάποιος το ρεζερβουάρ, ενώ πρώτα το γέμιζε με 50-60 ευρώ, σήμερα δεν του φτάνουν τα 100 ευρώ».