Μετά την πανεπιστημιακή αστυνομία, τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ που ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στα κεφάλια φοιτητών, η Νίκη Κεραμέως θέλει να το πάει ένα βήμα -ή πολλά βήματα παρακάτω- από καταργεί, ουσιαστικά, τις φοιτητικές παρατάξεις. Λογικό αν σκεφτούμε ότι έχασε η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

Σύμφωνα με το foititikanea.gr, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, καταργεί τις φοιτητικές παρατάξεις με νομοθετική ρύθμιση (πώς άλλοι θα έσκιζαν μνημόνια με ένα νόμο; E, κάπως έτσι) που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Οι παρατάξεις δεν θα έχουν ρόλο στις φοιτητικές εκλογές αφού, όπως διαβάζουμε, οι εκλογές των φοιτητών θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Η Νίκη Κεραμέως δείχνει αποφασισμένη να μην αφήσει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να πέσει έτσι να υλοποιήσει την εξαγγελία του πρωθυπουργού από το 2017 για την αποκομματικοποίηση των ΑΕΙ των πανεπιστημίων μέσω αλλαγών στο σύστημα εκλογής των μελών των διοικητικών συλλόγων, καθώς πριν από λίγο παρουσίασε το νέο νόμο-πλαίσιο για ταα ΑΕΙ, οπου στο εξής οι φοιτητικές εκλογές θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο ενώ θα δημιουργηθεί Συμβούλιο Φοιτητών σε κάθε ΑΕΙ.

Τι σημαίνει αυτό: οι φοιτητές θα εκλέγουν αντιπροσώπους μέσω από εναίο ψηφοδέλτιο και όχι μέσα από ψηφοδέλτια φοιτητικών παρατάξεων. Η παραπάνω ρύθμιση φέρνει στην ουσία το τέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΠΚΣ, ΠΑΣΚ και ΕΑΑΚ από τα πανεπιστήμια. Βέβαια, είναι σίγουρο πως η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση θα φέρει αντιδράσεις ενώ είναι άγνωστο αν θα προβούν σε μαζικές καταλήψεις πανεπιστημίων λίγο πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου. Μην ανησυχείτε όμως, ακόμα και να κάνουν κατάληψη έχουμε την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα ΜΑΤ.