Πραγματοποιείς διαμαρτυρία για την παρουσία της αστυνομίας στο χώρο; Ε, εκείνη, εφόσον έχει τη δύναμη και μπορεί, θα σου ρίξει στο κεφάλι μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, έτσι για να το θυμάσαι. Και μετά κάποιο απορούν για ποιο λόγο το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών είναι αντίθετη στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Ας μεταφερθούμε τώρα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το thesstoday.gr, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των φοιτητών για την παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ, σημειώθηκε έντονη στιχομυθία που οδήγησε σε κλιμάκωση της έντασης που με τη σειρά της, έφερε επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών. Τι πιο σύνηθες από το να τα βάζουν τα όργανα της τάξης με τους φοιτητές, σωστά;

Όπως αποτυπώνεται σε βίντεο, δυνάμεις των ΜΑΤ απωθούν τους συγκεντρωμένους με σπρωξίματα ενώ γίνεται και περιορισμένη χρήση χημικών. Μέσα σε όλα αυτά τα ωραία, είχαμε και μια ευθεία βολή των ΜΑΤ με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης στο κεφάλι ενός φοιτητή. Μιλάμε για μία ακόμα άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον μελών φοιτητικών συλλόγων και όλα αυτά, μπροστά στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η καταγγελία του δημοσιογράφου Χρ. Αβραμίδη και όπως έγινε γνωστό, ο φοιτητής παρελήφθη από ασθενοφόρο.

https://twitter.com/hashtag/%CE%91%CE%A0%CE%98?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw