Ο Στιβ Κερ είπε αυτό που πιστεύουμε όλοι μας για την τραγωδία στο Τέξας

Δολοφονήθηκαν 19 παιδιά δημοτικού στο σχολείο τους και την ίδια στιγμή, σε κάθε ευκαιρία έχουμε τους γνωστούς σερίφηδες της χώρας μας που ζητούν όπλο.

Ο Στιβ Κερ είπε αυτό που πιστεύουμε όλοι μας για την τραγωδία στο Τέξας

Δολοφονήθηκαν 19 παιδιά δημοτικού στο σχολείο τους και την ίδια στιγμή, σε κάθε ευκαιρία έχουμε τους γνωστούς σερίφηδες της χώρας μας που ζητούν όπλο.


Πού να μιλήσεις για μπάσκετ και γιατί να σε ενδιαφέρουν μερικά λεπτά αγώνα, άσχετα από την κατάληξή του, όταν λίγα χιλιόμετρα μακριά σου παιδιά δημοτικού δολοφονούνται μέσα στο σχολείο τους; O Στιβ Κερ, προπονητής των Γόλντεν Στέιτ Γουίζαρντς αρνήθηκε (και καλά έκανε) να μιλήσει για το Game 4 στην έδρα των Ντάλας Μάβερικς, για μπάσκετ και συστήματα και εστίασε στο μεγάλο πρόβλημα της Αμερικής, που δεν είναι άλλο από την οπλοκατοχή. Την ίδια στιγμή, σε κάθε ευκαιρία έχουμε τους γνωστούς σερίφηδες της χώρας μας που ζητούν όπλο, χωρίς να έχουν μάθει τίποτα από την μέχρι τώρα ιστορία.

Ο Στιβ Κερ, λοιπόν, βαρέθηκε να στέλνει συλλυπητήρια και να κρατά ενός λεπτού σιγή. Ζητά πράξεις εδώ και τώρα και όχι κούφια λόγια. Με αφορμή την τραγωδία στο Τέξας με τον θάνατο 19 παιδιών και 2 δασκάλων, είπε:

«Δεν θα μιλήσω για μπάσκετ. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ομάδα μας. Δεν έχει σημασία αυτό. Από τη στιγμή που τελείωσε η προπόνησή μας, 14 παιδιά δολοφονήθηκαν (σ.σ. αυτός ήταν ο αριθμός εκείνη τη στιγμή) 400 μίλια από εδώ, όπως και ένας δάσκαλος. Τις τελευταίες 10 ημέρες είδαμε να σκοτώνονται ηλικιωμένοι αφροαμερικανοί σε σούπερ μάρκετ, μετά άνθρωποι ασιατικής καταγωγής σε εκκλησία και τώρα είδαμε παιδιά να δολοφονούνται σε σχολείο», δήλωσε αρχικά ο Κερ και πρόσθεσε φωνάζοντας: «Πότε θα κάνουμε κάτι; Έχω κουραστεί να κάνω δηλώσεις και να δίνω συλλυπητήρια σε συντετριμμένες οικογένειες. Συγγνώμη, αλλά έχω κουραστεί να κρατάμε ενός λεπτού σιγή. Αρκετά!».

Σειρά πήραν οι 50 γερουσιαστές, οι οποίοι αρνούνται να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που υπάρχει προς ψήφιση και απαιτεί να γίνεται έλεγχος ιστορικού όποιου θέλει να έχει στην κατοχή του όπλο: «Έχουμε 50 γερουσιαστές, που αρνούνται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή, το οποίο περιμένει να ψηφιστεί εδώ και 2 χρόνια. Και υπάρχει λόγος, που δεν το κάνουν: Θέλουν να έχουν δύναμη.

Σας ρωτάω, λοιπόν, όλους, ρωτάω αυτούς τους γερουσιαστές, που δεν κάνουν κάτι για τις δολοφονίες σε σχολεία και σούπερ μάρκετ. Θα βάλετε την επιθυμία σας για δύναμη πάνω από την ασφάλεια των παιδιών, των ηλικιωμένων και όσων πάνε στην εκκλησία; Επειδή έτσι φαίνεται.
Έχω κουραστεί. Θα παίξουμε σήμερα, αλλά θέλω όλοι όσοι δουν αυτό το μήνυμα να σκεφτούν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τους γονείς τους τα αδέλφια τους. Να σκεφτείτε όλοι πώς θα νιώθατε αν αυτό συνέβαινε σε εσάς. Δεν γίνεται να το συνηθίζουμε αυτό και να καθόμαστε όταν το διαβάζουμε λέγοντας “εντάξει, ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Τώρα, πάμε ομάδα, πάμε Γουόριορς!

Θα παίξουμε μπάσκετ τώρα, αλλά υπάρχουν 50 γερουσιαστές, που μας κρατούν ομήρους. Το 90% των Αμερικανών, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, ζητούν να υπάρχει έλεγχος ιστορικού αν κάποιος θέλει να πάρει όπλο. Το 90%! Μας κρατάνε ομήρους 50 γερουσιαστές, επειδή αρνούνται να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο για να διατηρήσουν την δύναμή τους. Είναι αξιολύπητο, αρκετά»!

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα