Αν το Φεστιβάλ των Καννών έχει μια συγκεκριμένη ροή, τότε μια φεμινιστική ομάδα ήρθε να τη διακόψει. Σε άλλα νέα, στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ, μια φεμινιστική συλλογικότητα άπλωσε ένα τεράστιο πανό, στο οποίο αναγράφονταν τα ονόματα των γυναικών που δολοφονήθηκαν στη Γαλλία, με την ευκαιρία της προβολής ενός ντοκιμαντέρ για τις γυναικοκτονίες.

Συγκεκριμένα, 129 ονόματα, όλα ονόματα θυμάτων «από το προηγούμενο φεστιβάλ των Καννών», τον Ιούλιο του 2021, ήταν γραμμένα πάνω σε αυτό το πανό. Οι ακτιβίστριες, ντυμένες στα μαύρα, πόζαραν, ύψωσαν τις γροθιές τους και άναψαν καπνογόνα. Τη σκηνή απαθανάτισε ο φωτογράφος Ρέιμον Ντεπαρντόν, ο γιος του οποίου, Σιμόν, σε συνεργασία με τη Μαρί Περενές, γύρισε το ντοκιμαντέρ “Riposte Féministe”. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τις ακτιβίστριες στη ρουτίνα τους, όσο κολλούν μηνύματα στους τοίχους, συχνά τη νύχτα, για να καταγγείλουν την έμφυλη βία, την παρενόχληση και το catcalling, όσο στηρίζουν τα θύματα των σεξουαλικών εγκλημάτων.

https://twitter.com/hashtag/FestivaldeCannes?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ, οι «αφισοκολλήτριες» ύψωσαν για άλλη μια φορά τη γροθιά τους, όταν η σκηνοθέτιδα τις καλούσε με τα ονόματά τους. Την Παρασκευή, μια άλλη ακτιβίστρια, που ήθελε να καταγγείλει τους βιασμούς στην Ουκρανία από τους Ρώσους, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί γυμνόστηθη, με κηλίδες αίματος στο εσώρουχο. Την ευθύνη για την «εισβολή» αυτή ανέλαβε στη συνέχεια μέσω του Twiiter το κίνημα Scum που αυτοπροσδιορίζεται ως «ριζοσπαστική» φεμινιστική οργάνωση.