Σε μία από τις πολλές σκηνές «ξύλου» στο Daredevil, η κάμερα ακολουθεί τον Ματ Μέρντοκ τη στιγμή που τα βάζει με ένα σωρό άντρες, ασταμάτητα, με τον έναν μετά τον άλλον και πολλές φορές ταυτόχρονα σε έναν διάδρομο. Υπάρχει κι άλλη μία που γίνεται κάτι παρόμοιο καθώς κατεβαίνει μερικές σκάλες -ίσως αυτή είναι καλύτερη.

Για ποιο λόγο αναφέρουμε τον χαρακτήρα από το σκοτεινό Hell’s Kitchen σε ένα κείμενο που έχει σκοπό να κάνει γνωστή (ναι, εμάς περίμενε) τη νέα κυκλοφορία του ράπερ από τη Σπάρτη; Γιατί το video clip που συνοδεύει τη Λυπητερή μάς θύμισε, μάλλον μας έκανε να νιώσουμε όπως νιώσαμε όταν είδαμε τις παραπάνω σκηνές: κολλήσαμε, ενθουσιαστήκαμε και το σημαντικότερο, τo είδαμε με μια ανάσα.

Το κλιπ είναι μια δουλειά του Απόστολου Ζυγούρη και η κάμερά του ακολουθεί τον Anser όσο αυτός αλλάζει δωμάτια, περπατά ανάμεσα σε χορευτές, δυνάμεις της αστυνομίας και φτύνει της ρίμες του στο φανατικό κοινό που χτυπιέται και τον ακολουθεί παντού κάθε φορά που αφήνει τις λέξεις να βγουν από το στόμα του ανεξέλεγκτες.

Στο καθαρά μουσικό κομμάτι, ο Anser μας δείχνει για ακόμη μια φορά πως δεν έχει σκοπό να μείνει στάσιμος. Με έναν ήχο που θυμίζει περισσότερο drill (η μουσική είναι του Briansway), ο ράπερ αποδεικνύει ότι έχει το καλύτερο -και αν όχι το καλύτερο τότε ένα από τα καλύτερα- flow στην Ελλάδα και δικαίως λέει στο 1:31 ότι βγαίνει «mvp κάθε χρόνο όπως τον συνονόματο», εννοώντας φυσικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Όσον αφορά τη μη στασιμότητά του που αναφέρθηκε λίγο πιο πάνω, δίνει ο ίδιος την απάντησή του λέγοντας πως «λένε πως γράφω τα ίδια ενώ τρέχω τη φάση 15 χρόνια σερί» και αυτό είναι αλήθεια, ενώ αξίζει να μιλήσουμε για τα πιστεύω του γύρω από το χιπ χοπ που τιμά από τα πρώτα του βήματα μέχρι και σήμερα. Δεν «υπογράφει συμβόλαια, ο λόγος του πάνω από εκείνα».

«Το ’22 θα πάρω το ’20 ό,τι μου στέρησε πίσω» ραπάρει ο Anser και με τη Λυπητερή μας έδωσε πίσω τη μουσική που στερηθήκαμε αυτό το διάστημα. Η νέα του κυκλοφορία είναι μια διαφορά ό,τι πιο hot έχει κυκλοφορήσει στη ραπ σκηνή. Και κάτι τελευταίο: «όταν ανοίξουν τα μουσικά γήπεδα θα σου δείξω το ποιος είναι ο χούλιγκαν». Άντε, περιμένουμε την Λυπητερή και σε κάποιο live.