Ας ξεκινήσουμε με τα καλά νέα: το διαδίκτυο είναι γεμάτο με χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες πραγματικά χρειάζεστε. Και τώρα τα άσχημα νέα: στο διαδίκτυο δεν βρίσκουμε μόνο χαριτωμένα βίντεο με γατάκια, σκυλάκια ή οι υπέροχες ανθρωπιστικές δράσεις που έγιναν μέσα σε λίγες ώρες viral. Δυστυχώς, μετά τα κακά νέα, ακολουθούν φρικτά νέα: Στο διαδίκτυο υπάρχουν επίσης πράγματα που θα σας κάνουν να βρίσετε την ώρα και την στιγμή που ψάξατε ή «πέσατε» κατά λάθος πάνω σε αυτά.

Στη «σκοτεινή πλευρά του Διαδικτύου» και όχι, δεν αναφερόμαστε στο στο dark web, υπάρχουν βίντεο και εικόνες που μπορούμε πολύ εύκολα να χαρακτηρίσουμε από κακές και αηδιαστικές έως εξωφρενικές και τρομακτικές. Οπότε, για κανένα λόγο, δεν χρειάζεται να γκουγκλάρετε τα παρακάτω. Για το δικό σας καλό πάντα. Για ευνόητους λόγους, στη λίστα που ακολουθεί δεν υπάρχουν συνοδευτικές φωτογραφίες καθώς -μαντέψτε- αυτές θέλουμε να αποφύγουμε.

via GIPHY

Τρυποφοβία

Παρόλο που η τρυποφοβία δεν αναγνωρίζεται επί του παρόντος από το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικής Διαταραχής της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (DSM-5), ο όρος «τρυποφοβία» (trypophobia) χρησιμοποιείται από το 2009. Αν γκουγκλάρετε την συγκεκριμένη λέξη, τότε θα δείτε μερικές φωτογραφίες που ίσως σας ανατριχιάσουν.

Krokodil

Αυτή είναι η κωδικοποιημένη λεξη για την δεσμομορφίνη, το ξαδερφάκι της μορφίνης και υποκατάστατο της ηρωίνης. Το Krokodil, με λίγα λόγια, τρώει τη σάρκα. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Γιατί να το κάνετε αυτό στον εαυτό σας και τα μάτια σας;

Fournier

Το πρώτο που θα σας έρθει -λογικά- στο μυαλό είναι ο Γάλλος NBAer που πρόσφατα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό. Αλλά όχι, αν γράψετε αυτό στην μηχανή αναζήτησης, τότε είναι πολύ πιθανό να δείτε εικόνες ενός τύπου γάγγραινας που προσβάλει τα γεννητικά όργανα.

Πορνό με Στρουμφάκια

Γιατί; Γιατί να το κάνετε αυτό; Ξεχάστε τα μικρά μπλε πλάσματα που ζουν σε σπίτια σε σχήμα μανιταριού κάπου στο δάσος. Αυτή η αναζήτηση οδηγεί σε εξαιρετικά κακό βίντεο, από το είδος των πορνό που σας προκαλούν πονοκέφαλο. Δεν το είδαμε εμείς, ένας φίλος μας και μας μετέφερε την εμπειρία του.

Google

Η αναζήτηση του Google στο Google θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερες σελίδες Google. Θα μπορούσαμε να γράφουμε γι’ αυτό αιώνια αλλά καταλαβαίνετε πού το πάμε. Δεν έχετε ακούσει για τον περίφημο φαύλο κύκλο που λένε; Ε, κάτι τέτοιο.

Τα συμπτώματά σας

Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό. Με το παραμικρό σύμπτωμα, είτε αυτό είναι πονόλεμος είτε συνάχι, ψάχνουμε τι μπορεί να σημαίνει για την υγεία μας στο Google, με τις περισσότερες φορές να οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα. Μήπως πάσχουμε από αρρωστοφοβία; Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό, τότε μπορείς να το ψάξεις…