Είναι πολύ λογικό, διάφορες φάσεις της ζωής μας να τις έχουμε συνδέσει με συγκεκριμένες ταινίες λόγω χρονολογίας είτε γιατί το κάναμε αυτό το «κλικ». Ένας από τους λόγους που μπορεί να μας κάνει αυτό το «κλικ» είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές τους -ξέχωρα από την πλοκή, τα καταπληκτικά εφέ ή τις μουσικές που μας κέρδισαν. Τι θα γινόταν αν, για παράδειγμα, στα Φιλαράκια δεν είχαμε την Κόρτνεϊ Κοξ αλλά κάποια άλλη ηθοποιό στη θέση της; Σίγουρα δεν ήταν η Μόνικα που αγαπήσαμε και σίγουρα, τα Φιλαράκια όπως τα έχουμε στο μυαλό μας δεν ήταν ίδια.

Πίσω από κάθε σπουδαίο χαρακτήρα, άλλωστε, υπάρχει ένας ηθοποιός που επιλέχθηκε ειδικά για αυτόν τον ρόλο. Ο επιλεγμένος ηθοποιός πρέπει να μπορεί να μπει μέσα στο «μυαλό» του χαρακτήρα και να τον φέρει στη ζωή και στην παρακάτω λίστα, θα βρούμε τα άτομα που τα καταφέρνουν και με το παραπάνω. Αυτό που ενώνει τους ηθοποιούς που θα βρείτε, είναι ένα: παραλίγο να χάσουν το ρόλο που τους έκαναν διάσημους.

Ντάνιελ Ράντκλιφ, Χάρι Πότερ

via GIPHY

Οι γονείς του Ντάνιελ Ράντκλιφ παραλίγο να του «κόψουν» την καριέρα, αφού ήταν αντίθετοι στο να υπογράψει μια συμφωνία για 6 ταινίες του Χάρι Πότερ. Μην ξεχνάμε ότι όλες ήταν να γυριστούν στο Λος Άντζελες και έτσι θεώρησαν ότι προκαλούσε υπερβολική αναστάτωση στη ζωή του. Ωστόσο, άλλαξαν γνώμη, όπως έγινε και με τις τοποθεσίες των γυρισμάτων. Φαντάζεστε το Χάρι Πότερ χωρίς τον Ντάνιελ Ράντκλιφ;

Κόρτνεϊ Κοξ, Φιλαράκια

via GIPHY

Η Κόρτνεϊ Κοξ ήταν να υποδυθεί τον χαρακτήρα της Ρέιτσελ στα Φιλαράκια και οι σκηνοθέτες, μάλιστα, ήταν ξεκάθαροι ότι ήθελαν εκείνη . «Συναντηθήκαμε με την Κόρτνεϊ Κοξ και μας εξήγησε γιατί δεν πίστευε ότι ήταν Ρέιτσελ και ότι έμοιαζε περισσότερο με την Μόνικα. Και είχε δίκιο». Πάλι καλά, θα πούμε εμείς.

Κιάνου Ριβς, Matrix

via GIPHY

Το Matrix είχε τον Κιάνου Ριβς ως κύριο χαρακτήρα, αλλά ο Ριβς, όπως έγινε γνωστό, δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο του Νίο. Αργότερα μάθαμε ότι ήταν ο Γουίλ Σμιθ. Μάλιστα, ο ίδιος ο Σμιθ αποκάλυψε ότι όταν του μίλησαν οι παράγωγοι του εξήγησαν τα πάντα, αλλά εκείνος μπερδεύτηκε και το θεώρησε περίεργο, οπότε διάλεξε άλλη ταινία. ίσως έκανε λάθος.

Ραλφ Μάτσιο, Karate Kid

via GIPHY

Ο Ραλφ Μάτσιο δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο που The Karate Kid, άσχετα αν συμμετείχε στα πρώτα στάδια της παραγωγής. Για την ακρίβεια, τίποτα δεν είχε οριστικοποιηθεί. Σε μια συνέντευξή του, μάλιστα, είχε πει ότι «θυμάμαι ότι περνούσα και είδα τον Τσάρλι Σιν και σκέφτηκα, τι κάνει ο Τσάρλι εδώ;» Ανέφερε επίσης ότι ο Νίκολας Κέιτζ (αυτό έλειπε) ήταν επίσης ανάμεσα στους υποψήφιους.

Κρις Χέμσγουορθ, Thor

via GIPHY

Ο μικρότερος αδερφός του ρις, η Λίαμ, πέρασε επίσης από αντίθεση για τον ρόλο του “Thor”, αλλά σε αντίθεση με τον αδερφό του, ο Κρις δεν κλήθηκε ποτέ πίσω από τους ανθρώπους της παραγωγής. Στη συνέχεια, μια μέρα, ο μάνατζερ του κάλεσε τους παραγωγούς της ταινίας πίσω και τον έβαλαν να ξανακάνει ολόκληρη την οντισιόν. Έτσι πήρε και τον ρόλο.