Υπάρχει πιο μίζερο πράγμα από εκείνη τη συζήτηση περί νησιών που είναι «υπερεκτιμημένα»; Ναι, υπάρχουν άπειρα πιο μίζερα πράγματα από αυτό, αλλά ίσως κάποιος πρέπει να μάθει σε αυτούς τους ανθρώπους πως δεν υπάρχει υπερεκτιμημένος τόπος, απλώς φορές που ο νόμος του Μέρφι μετατρέπεται σε ό,τι πιο σωστό έχει ποτέ ειπωθεί και γενικώς ό,τι μπορεί να πάει λάθος, θα πάει.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή τη συζήτηση περί υπερεκτιμημένων καλοκαιρινών προορισμών την είχαμε κάνει μαζί σας πριν ένα χρόνο, φέτος είπαμε να δούμε τη θετική πλευρά του ζητήματος. Τα νησιά, δηλαδή, που για εσάς αποδείχτηκαν νησάρες.

Τι σημαίνει νησάρες; Η εντύπωση πως ποτέ δεν χόρτασες τις παραλίες τους. Το αίσθημα πως έγινες σχεδόν λοκάλι, ένα με τους ντόπιους. Με έναν μαγικό τρόπο εσύ και η παρέα σου συνδεθήκατε σχεδόν μαγικά σε εκείνον τον τόπο. Έφαγες μέχρι σκασμού εξαιρετικό φαγητό και βίωσες τα πιο καλά μεθύσια και τα πιο ήπια hangover.

Σας κάναμε την ερώτηση στο Instagram και κάποια νησιά εμφανίστηκαν στις απαντήσεις συχνότερα από άλλα. Ποια ήταν αυτά τα νησιά; Κάνετε scroll παρακάτω και πάρτε μια γεύση. 

1. Νάξος

Κάποιος το χαρακτήρισε “το πιο νησί απ’όλα” και ακόμα και αν δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό, τον πιστεύουμε.

Αμοργός

Γενικώς, αν δεν έχεις ξυπνήσει στην Αμοργό, ούτε ένα πρωί, ύποπτα ξεκούραστος, δεν ξέρεις τι σημαίνει “νησάρα”.

Μήλος

Θυμάστε εκείνη την ατάκα της Έμα Στόουν στον Ράιαν Γκόσλινγκ, στο Crazy, Stupid, Love; Του είχε πει κάτι σαν “ρε φίλε, είσαι σαν να σε έχουν περάσει από το Photoshop”. Ε, εμείς αυτό δεν το έχουμε πει για τους κοιλιακούς του Γκόσλινγκ, αλλά για τη Μήλο. 

Κύθνος

Η Κύθνος μπαίνει στην κατηγορία “αφού δεν σε “μίσησα” για τους δύσκολους δρόμους, σε αγάπησα”. 

Αστυπάλαια

Φήμες λένε πως οι μισοί Αθηναίοι έχουν την Αστυπάλαια καρφιτσωμένη σε πίνακα ανακοινώσεων, ως “νέο σπίτι, νέα πατρίδα” όταν τα παρατήσουν όλα και την αφήσουν την σκ@@πολη. ΔΕΝ τους αδικούμε.

Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά μπορεί να είναι νησάρα ακόμα και αποκλειστικά για τη “γύρα” όταν δύει ο ήλιος. Για τη διαδρομή από Μύρτο μέχρι Αργοστόλι.

Ικαρία

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι.

Ανάφη

Ανάφη, ευχαριστούμε για το περπάτημα.

Σέριφος

Έχει ποτέ φορέσει κανείς παπούτσι στη Σέριφο;

Κρήτη

Ναι, ρε Κρήτη, ναι.