Κάνοντας το γνωστό σκρόλινγκ στο TikTok, μπορεί να «πέσετε» πάνω στο #NunTok. Λογικό. Με περισσότερες από 27 εκατομμύρια προβολές, το #NunTok έχει γίνει viral και έτσι δεν θα έπρεπε να σας κάνει εντύπωση αν το συναντήσετε ανάμεσα σε ποδοσφαιρικά clips ή αστεία challenge.

«Εξακολουθώ να λέω στις άλλες αδερφές: “Μπείτε στο TikTok!”. Αν είμαστε κρυμμένες, θα πεθάνουμε», είπε η αδελφή Μόνικα Κλερ στους New York Times. Η αδερφή Μόνικα Κλερ είναι μια μοναχή που διαχειρίζεται τον λογαριασμό @nunsenseforthepeople, ο οποίος έχει πάνω από 160.000 ακόλουθους και 1,4 εκατομμύρια likes. Πριν ενταχθεί στο μοναστήρι, έπαιξε σε ένα ντουέτο ακουστικής ροκ και τώρα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έγινε viral TikToker.

Η Μόνικα Κλερ δημοσιεύει κάθε είδους βίντεο: από την περιγραφή της ζωής της στο μοναστήρι μέχρι την ρουτίνα περιποίησης του δέρματός της. Μέσα από αυτά τα βίντεο δείχνει την πολυπλοκότητα και την πραγματικότητα της ζωής σε ένα μοναστήρι, λέγοντας πως «δεν είμαστε απλώς ευσεβείς, κλειστεί άνθρωποι. Υπάρχει χαρά και γέλιο, όλο το φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας».

Ενώ η θρησκευτική ζωή εξακολουθεί να κυριαρχείται από άνδρες και γυναίκες άνω των 60 ετών, το TikTok θεωρείται ως το μέσο ορατότητας  αλλά και προσέγγισης των νέων και η αδελφή Μόνικα δεν είναι η μόνη μοναχή που συμμετέχει στην πλατφόρμα. Οι Catholic Religious Sisters, που συχνά αναφέρονται ως #MediaNuns, έγιναν γνωστές την τον τρόπο που συνδέουν τον ευαγγελισμό και την τεχνολογία.

Ο λογαριασμός τους στο TikTok τράβηξε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης γρήγορα καθώς έγιναν viral, σύμφωνα με το The Economist. Αυτές οι καλόγριες κάνουν περισσότερα από το να κινηματογραφούν το μοναστήρι τους καθώς, μεταξύ άλλων, κάνουν φάρσες και viral χορούς. Το #MediaNuns έχει αυτή τη στιγμή περισσότερες από 22 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Όχι και άσχημα, έτσι;

Αυτές οι καλόγριες παίρνουν στα σοβαρά τη διακονία τους. H αδελφή Λίζα δέχεται «αιτήματα προσευχής» από τους 143.000 ακόλουθούς της. «Όσο κουραστικό κι αν είναι, προσευχήθηκα για κάθε έναν από αυτούς τους ονομαστικά. Μερικές φορές δεν ξέρω το όνομά τους, αλλά ο Κύριος το ξέρει».

@srbethanyfsp #duet with @sisterlisah Look out…it’s nuns having fun! ???????? #Dance #Nuns #MediaNuns ♬ Neon Moon – DJ Noiz