Ελάτε τώρα, ποιος είναι ο Νικ Κέιβ και γιατί να τον γνωρίζεις στις αρχές της δεκαετίας του 1990; Αυτή είναι μια πικρή αλήθεια και έπρεπε επιτέλους να ειπωθεί, σιγά τον καλλιτέχνη, μόνο 5-6 δίσκους είχε βγάλει ο Αυστραλός τροβαδούρος με την περίεργη κόμη μέχρι τότε, μην ξεχνάμε επίσης ότι δεν είχαμε και ίντερνετ εκείνη την εποχή. Είναι υπερβολική αυτή η εισαγωγή; Φυσικά και είναι, όμως υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ρένος Χαραλαμπίδης αποκάλυψε μια ιστορία από τα ξακουστά ‘90s. Ναι, για τον άνθρωπο πίσω από τα Φτηνά Τσιγάρα μιλάμε, την ταινία που και αυτό τον Δεκαπενταύγουστο θα δεις κλεισμένος στο διαμέρισμά σου με το ερκοντίσιον ανοιχτό ή σε κάποιο θερινό, παρέα με τα κουνούπια.

Όπως είπε ο Ρένος, λοιπόν, έριξε πόρτα στον Νικ Κέιβ πριν από 30 χρόνια , όταν ο ψηλόλιγνος μουσικός επισκέφτηκε το μαγαζί που εργαζόταν ως πορτιέρης. Σαν να μην έφτανε αυτό, τον αποκάλεσε και «Νίκο Σπηλιά». Εντάξει παιδιά, δεν μπορούν να ξέρουν όλοι τον Νικ, ιδίως αυτή την εποχή, οπότε δεν κρίνουμε και αν στεναχωρήσαμε κάποιους με την εισαγωγή, ζητάμε συγνώμη.

«Δεν τον ήξερα. Τώρα μιλάμε αρχές της δεκαετίας του ’90 έτσι; Yπήρχε ένα κλαμπ στο Μετς απέναντι από το κολυμβητήριο, εγώ δούλευα εκεί, ήμουν στην πόρτα. Κάποια στιγμή βλέπω κάτι τύπους… φρικιά ήταν! Μιλάμε, ο Νικ Κέιβ είχε έρθει θυμάμαι με ένα κοστούμι μαύρο με άσπρη ρίγα, λέω “τι από τα κλαρίνα ήρθαν αυτοί;”. Εμείς τότε στην Αθήνα, αρχές του ’90 δεν είχαμε δει τέτοια πράγματα. Δεν είχαμε δει κάποιον ροκ σταρ να βγαίνει με κοστούμι ριγέ. Και βλέπω εγώ μια παρέα, ήταν και λιώμα αυτοί, είχε τελειώσει η συναυλία και τους ρωτάω “που πάτε ρε παλικάρια; Τι γίνεται εδώ πέρα;”. Τους είδα και μεθυσμένους κάπως και δεν πήρα το ρίσκο να τους βάλω μέσα», είπε αρχικά ο ηθοποιός με το χαρακτηριστικό του στιλ. Όμως το καλύτερο μας το κρατούσε για το τέλος.

 

«Μου λέει, “είμαι ο Νικ Κέιβ“ και του είπα “ο Νίκος Σπηλιάς είσαι;”. Μου λένε και από το μαγαζί, «διώξ’ τους» και τους διώξαμε. Μετά από δύο χρόνια, έκανε μεγάλο μπαμ όμως ο Νικ Κέιβ τότε, αρχές του ’90 και ξαναήρθε στην Ελλάδα. Και μου λένε μετά “ρε ξέρεις ποιον διώξαμε πέρυσι; Τον Νικ Κέιβ“. Ήρθε ξανά και τον βάλαμε πανηγυρικά πια στο μαγαζί. Σαν ροκ σταρ». Δεν κρατάμε κακία στο άτομο που έγραψε τα Φτηνά Τσιγάρα, αλλά την επόμενη φορά θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός.