Ποια είναι οι άποψη των περισσότερων φοιτητών για την πανεπιστημιακή αστυνομία; Όχι και η καλύτερη και αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε από τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια λόγω της πανδημίας, λοιπόν, οι φοιτητές ψήφισαν και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Με βάση τα αποτελέσματα των περισσότερων παρατάξεων και όχι φυσικά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που ζει σε άλλο πλανήτη, η Πανσπουδαστική είναι η μεγάλη νικήτρια της φετινής διαδικασίας, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με την τελευταία φορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΑΠ μοιάζει υποχωρεί αισθητά μετά από σχεδόν 35 χρόνια. Ξεχωριστή σημασία, άλλωστε, έχει το γεγονός ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας σε ιδρύματα όπως το ΑΠΘ, το οποίο έγινε πρόσφατα ένα ρινγκ με πρωταγωνιστές αστυνομικούς και φοιτητές.

Όπως είπαμε, η κάθε παράταξη έχει βγάλει τα δικά της αποτελέσματα και σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΠΚΣ, το ποσοστό της Πανσπουδαστικής ανέρχεται φέτος στο 33,43%, έναντι 27,66% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Το 2019, η ΠΚΣ είχε ανακοινώσει ποσοστό 23,32% στα ΑΕΙ και 20,89% στα ΤΕΙ, ενώ εκτιμούσε το ποσοστό της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο 39,57% στα ΑΕΙ και στο 43,85% στα ΤΕΙ. Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της ΠΚΣ, τρίτη δύναμη παραμένει η ΠΑΣΠ με 10,13% και ακολουθούν: ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ με 10%, ΕΑΑΚ με 5,29% και Bloco με 2,54%.

Από την πλευρά της η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έπαθε Λουτσέτσκου και παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα, όχι μόνο αμφισβητώντας τα αποτελέσματα, αλλά και υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται κοντά στην αυτοδυναμία. Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωσή της, μάλιστα, «σε ποσοστό που κινείται στα επίπεδα του 50% βρίσκεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης στα μισά τμήματα σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λαμβάνει ποσοστό 50,84 %. Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΚΣ με ποσοστό της τάξης του 23,45% , τρίτη δύναμη η ΕΑΑΚ με ποσοστό 11,16 % και ακολουθεί η ΠΑΣΠ με ποσοστό 5,12 %. Σημειώνεται ότι το BLOCO (η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) δεν ξεπερνά το ποσοστό του 2,12 %».