Σαββατοκύριακο και όπως πάντα, μετά από τον πρωινό καφέ και το μεσημεριανό φαγητό, το «σύστημα» χρειαζόταν λίγη ξεκούραση. Για να μπορέσω να κοιμηθώ το μεσημέρι όμως χρειάζεται μια προεργασία, κάτι που θα με χαλαρώσει και σταδιακά θα με οδηγήσει στον Μορφέα χωρίς να χρειαστεί να κινητοποιηθεί εκείνος. Μια ανάλαφρη ή σχεδόν κακή σειρά λοιπόν είναι ό,τι πρέπει για να γίνει αυτό αφού όσοι δεν είμαστε συνηθισμένοι να κοιμόμαστε τα μεσημέρια λόγω δουλειάς, έχουμε μια παραπάνω δυσκολία. 

Ανοίγω το Netflix και κάνω το καθιερωμένη αναζήτηση, αυτή που, συμφωνα με τον μύθο, μπορεί να σε κοιμήσει πιο γρήγορα καθώς μέχρι να βρεις αυτό που τελικά θα δεις, έχει περάσει 1 ώρα. Όμως όχι, αυτή τη φορά στάθηκα τυχερός. Μέσα σε λίγα λεπτά βρήκα μια σειρά η οποία φάνταζε ιδανική και πληρούσε όλα τα παραπάνω κριτήρια, μαζί με μερικά ακόμα. Κακή αισθητική (για τα δικά μου γούστα πάντα), αδύναμο στόρι και το κυριότερο: μίνι σειρά τρόμου.  Αυτό το «τρόμου» με κέρδισε γιατί, κακά τα ψέμματα, δύσκολα βλέπουμε κάτι καλό στις μέρες μας, κάτι που να μας τρομάζει και όχι να μας κάνει να γελάμε στην προσπάθεια του σκηνοθέτη να μας καθηλώσει.

Έτσι πίστευα στην αρχή, λίγο πριν πατήσω το play και ακουμπήσω τον κεφάλι μου στο μαξιλάρι με την ελπίδα ότι σε λιγότερο από μισή ώρα θα έχω κοιμηθεί. Το Brand New Cherry Flavor δεν ήταν και τόσο κακό και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το παραδεχθώ. Ανήκει στην κατηγορία «τίμιο» και όχι μόνο δεν κοιμήθηκα αυτό το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά είδα και τέσσερα ολόκληρα επεισόδια. Ναι, τέσσερα και όχι οκτώ, όπως είναι κανονικά ο αριθμός των επεισοδίων. Γιατί σταμάτησα κυριολεκτικά στη μέση; Γιατί είμαι άνθρωπος και ως άνθρωπος οφείλω να βάζω κάποια όρια στον εαυτό μου. Μια ερωτική σκηνή που έχει διάρκεια 34 λεπτά ήταν αυτό το «όριο».

Πριν περάσουμε σε αυτή, να πούμε μερικά πράγματα για το Brand New Cherry Flavor, το οποίο δεν είναι νέο, βρίσκεται στον «αέρα» του Netflix από τον Αύγουστο του 2021. Όλα γυρίζουν γύρω από την Lisa Nova, μια κοπέλα που πάει στο Χόλιγουντ για να πουλήσει την ταινία της στον Lou Burke, έναν «μεγάλο» στη βιομηχανία, αλλά όπως αποδεικνύεται εκείνος είναι ένα αρπακτικό και γενικά ένα φρικτό πρόσωπο. Στην πρώτη τους συνάντηση, ο Lou την χτυπά όταν εκείνη αρνείται να ενδώσει στις ορέξεις του. Εκείνος της αφαιρεί την ταινία, την δίνει σε άλλον σκηνοθέτη και απαιτεί να γίνουν πολλές αλλαγές.

Τώρα, τι μπορεί να κάνει ένα κορίτσι που είναι ανίσχυρο στο πατριαρχικό Χόλιγουντ στα μέσα της δεκαετίας του 1990; Συνεργάζεται με την Boro, μια μάγισσα που συναντά σε ένα πάρτι και τότε είναι που τα πράγματα γίνονται κάπως αλλόκοα. Αρκετά όμως με το στόρι, ας περάσουμε στην περίφημη ερωτική σκηνή.

https://twitter.com/hashtag/BrandNewCherryFlavor?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ναι παιδιά, ακολουθεί σπόιλερ, ακραίο σπόιλερ, όπως ακραία ήταν και η σκηνή που θα περιγράψω όσο πιο απλά γίνεται, χωρίς να μπρω σε αηδιαστικές λεπτομέρειες.  H Lisa καταλήγει να ζητά από την μάγισσα να καταραστεί τον Boro, αφού προσπαθεί -με το ζόρι- να κοιμηθεί μαζί της. Η κατάρα έχει κάποιες επιπτώσεις για τη Lisa, η οποία κυριολεκτικά αρχίζει να  ξερνάει γατάκια. Όταν ζητάει από τη μάγισσα να το σταματήσει, ανακαλύπτει ένα περίεργο άνοιγμα που μοιάζει με κόλπο στο πλαϊνό μέρος του σώματό της και από αυτό το σημείο, αρχίζει να γεννά και γατάκια. Εδώ είναι που γίνεται περίεργο: Η Lisa ανακαλύπτει ότι διεγείρεται πολύ κάθε φορά που αγγίζει το άνοιγμα και όταν αρχίζει να συνδέεται ερωτικά με έναν τύπο, εκείνος βάζει ολόκληρο το χέρι του και τον πήχη του μέσα εκεί. 

Έλα, γεια, έφυγες.