Κυριακή,15/5. Βόλτα στο Ζάππειο με παγωτάκι. Η θερμοκρασία ανέβηκε, κατέβασα καλοκαιρινά, (δεν) ζυγίστηκα, ξεκίνησα όμως τρεξιματάκι και κοίταξα στο ημερολόγιο το επόμενο τρίημερο για να κάνουμε την πρώτη κοντινή εξόρμηση σε ένα Κυκλαδονήσι. Να φύγει με την πρώτη βουτιά το άγχος, το στρες, η ρουτίνα της καθημερινότητας. Να ξεφύγουμε λίγο από την κίνηση στην Κατεχάκη και στην Κηφισίας. Να μην καταλήξουμε πάλι με το ποτό στο χέρι έξω από εκείνο το μπαρ στο Παγκράτι που μας ξέρουν όλοι. Να δούμε τα άσπρα σπιτάκια και το μπλε του Αιγαίου που για κάποια περίεργο λόγο λειτουργεί ως πανάκεια. Με το που πατάς το πόδι σου σε ένα ελληνικό νησί λύνονται όλα σου τα προβλήματα. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Είναι μια συνταγή που λειτουργεί εδώ και χρόνια. Δοκιμασμένη. Είτε έχεις τα γκομενικά σου ή θα σε έχουν τρελάνει στη δουλειά, στο νησάκι τα ξεχνάς όλα. Και δεν τον λες κι εύκολο το φετινό χειμώνα. Πόλεμοι, ακρίβεια, COVID-19, εφορία, ΔΕΗ. «Ψάξε εισιτήρια» μου είπανε. Έψαξα. Κι έκλαψα. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι στις 13 Ιουνίου. Άρα βάζω δυο μαγιό, δυο φορέματα, ένα τζιν μπουφάν και το αντηλιακό σε ένα σακ βουαγιάζ και πάμε Πειραιά Παρασκευή απόγευμα. Πες λοιπόν ότι θέλω να πάω στη Δονούσα να φάω και πατατάτο. Να βουτήξω Κέδρο να μην πάρουμε κι αυτοκίνητο. Μόνο για ένα άτομο τα ακτοπλοϊκά με επιστροφή είναι 91€.Είναι και 7-8 ώρες. Άσε. 

Στην Πάρο και στη Νάξο τον αέρα σου ν’ αλλάξω: 89€ το άτομο τουλάχιστον

Να ψάξω καλύτερα Πάρο να κάνουμε και λίγο nightlife στη Νάουσα, να πεταχτούμε κι Αντίπαρο. Το πλοίο της γραμμής είναι 89€ το άτομο κι αν θέλεις το γρήγορο υπολόγισε 126€ τουλάχιστον. Θέλει κι αυτοκίνητο αλλά όταν είδα ότι μόνο για εισιτήρια το ζευγάρι θέλει 250€ άλλαξα προορισμό. Και πήγα στο σιγουράκι μου, Σέριφο. Δίπλα σε 2 ωρίτσες και κάτι με το γρήγορο 119,4€ πήγαινε-έλα. Αν θέλεις να περάσεις 4.30 ώρες στο καράβι θα σου βγει 68€ (εδώ που φτάσαμε το λες και προσφορά).  

Το γρήγορο για Μήλο είναι σχεδόν 150€ πήγαινε-έλα

Μπορεί να θέλετε παραλιάρες για να λιώσετε όλη τη μέρα. Άρα να κοιτάξω Νάξο. Ίδιες τιμές με Πάρο να υπολογίσετε. Βέβαια στη Νάξο χωρίς αυτοκίνητο δεν πας. Στα χωριά της κρύβονται οι πιο μυθικές ταβέρνες. Να πάτε Μήλο μήπως για να πεταχτείτε και Κίμωλο; Το γρήγορο για Μήλο είναι σχεδόν 150 πήγαινε-έλα (όσα θα δώσω για να πάω Βρυξέλλες με Aegean). Να πάρετε το αργό, 83€ το άτομο.

Κι αν έχετε έρωτα με την Αμοργό και πιστεύετε ότι είναι ένα επίγειος παράδεισος, υπολογίστε περίπου 90€ και πολλές ώρες στο καράβι (ή τα 149€ και λιγότερες).

Λυπητερή: 500€ ένα τριήμερο

Άρα, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, χωρίς αυτοκίνητο, ένα άτομο θέλει περίπου 80€ για aller-retour στα δημοφιλή Κυκλαδονήσια. Για τρεις βραδιές διαμονή πχ. στη Σέριφο οι τιμές (στο Booking.com) για ένα απλό δωμάτιο ξεκινούν από 200€ για δυο άτομα και εννοείται ανεβαίνουν ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Με μπακάλικους υπολογισμούς ένα σχετικά οικονομικό τριήμερο σε ένα Κυκλαδονήσι το τρίμερο του Αγίου Πνεύματος θα βγει γύρω στα 400€-500€ το άτομο. “Θα βάλω Netflix και θα πεθάνω” τραγουδάει η Νεφέλη Φασουλή και ταυτίστηκα. 

Τις φωτογραφίες τις πήραμε από εδώ