Εμείς και ο Χαρδαβέλλας, ίσως και ο Σταμάτης Γονίδης περιμένουμε μια ένδειξη, ποιον κοροϊδεύουμε μια απόδειξη ότι υπάρχει ζωή και σε άλλους πλανήτες. Ίσως και ο Έλον Μασκ που θέλει να τους αποικήσει. Ίσως και ο Τζεφ Μπέζος. Τόσες ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουμε δει δεν αξίζουμε μια φωτογραφία ενός τέρατος με πλοκάμια; Δεν αξίζουμε; Κυκλοφορεί μια φωτογραφία από το Curiosity rover της NASA βγαλμένη στον πλανήτη Άρη.  Φαίνεται ένας περίεργος σχηματισμός στον βράχο στον κόκκινο πλανήτη.

To CNET εντόπισε το tweet του UFO of Interest. Η πόρτα είναι τόσο παράξενα πειστική που σχεδόν μπαίνουμε στον πειρασμό να πιστέψουμε ότι οδηγεί σε ένα μικρό καταφύγιο για τους Αρειανούς ή ίσως μια πύλη σε ένα άλλο σύμπαν εντελώς. Είδαμε Dr Strange κι αυτό βγαίνει. Ωστόσο, οι πολύ πιο λογικοί άνθρωποι του Reddit έχουν επισημάνει ότι αυτό είναι πιθανό το αποτέλεσμα κάποιου είδους καταπόνησης στον βράχο που έσπασε μέρος του μετά από το σεισμό. Η εικόνα λήφθηκε σε ένα γεωλογικό χαρακτηριστικό γνωστό ως αέτωμα Greenheugh, από την κάμερα ιστού στο Curiosity, στις 7 Μαΐου 2022.

https://t.co/hZxiepGQXx

Το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) ανακοίνωσε ότι το στατικό ρομποτικό γεωλογικό εργαστήριο InSight ανίχνευσε στον Άρη τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα σεισμό που έχει παρατηρηθεί ποτέ σε έναν άλλο πλανήτη, μεγέθους 5 βαθμών. Ο σεισμός συνέβη στις 4 Μαΐου και αποτελεί την κορύφωση των τουλάχιστον 1.313 σεισμών που έχουν καταγραφεί στον γειτονικό πλανήτη από τον Νοέμβριο του 2018, όταν το InSight προσεδαφίστηκε στον Άρη. Ο σεισμός των 5 βαθμών είναι μεσαίου μεγέθους για τα γήινα δεδομένα, αλλά θεωρείται τεράστιος για τα αρειανά δεδομένα.

https://t.co/0aDy7xLH4X

Το 2013 εντοπίστηκε και μια λαβή πόρτας. The plot thickens. Η «λαβή της πόρτας» του Άρη μας είπαν ότι ήταν ένα διαβρωμένο πέτρωμα. Το αντικείμενο που μοιάζει με μεταλλικό, το οποίο η NASA σημειώνει ότι μοιάζει με “χερούλι πόρτας”, είναι στην πραγματικότητα συνεπές με λείες πέτρες που φυσούν τον άνεμο που βρέθηκαν εδώ στη Γη. Η Ανταρκτική και η Νορβηγία έχουν παρόμοια υφή πετρωμάτων που σχηματίζονται από την αιολική διάβρωση.