Έχουμε φτάσει σε σημείο που πραγματικά, δεν μπορούμε να θυμηθούμε πότε ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού να μας κάνει τη ζωή δύσκολη και σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε στη διαδικασία να το ψάξουμε. Γιατί; Γιατί εμείς ακολουθούμε το μοντέλο της Βόρειας Κορέας και ζούμε στον μικρόκοσμό μας. Αν δεν δίνεις σημασία σε κάτι ή προσποιείσαι ότι δεν υπάρχει, τότε δεν υπάρχει. Σωστά αγαπητέ Κιμ Γιονγκ Ουν; Σωστά.

Παρά το ασταμάτητο σφύριγμα αδιαφορίας της Βόρειας Κορέας, όμως, να που έφτασε η στιγμή να ανακοινώσει τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας. Εκεί μας έφτασαν οι αλήτες. Σαν να μην έφτανε αυτό, ανακοινώθηκε επίσης και «εθνική κατάσταση ανάγκης».

Όπως μετέδωσε το αντικειμενικότατο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το πρώτο και τα υπόλοιπα κρούσματα που ακολούθησαν διαπιστώθηκε πως οφείλονται στην υποπαραλλαγή BA.2 της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2, που είναι εξαιρετικά μολυσματική, αφού εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ. Υπέροχη πόλη, δεν ξέρεις σε ποιο μπαρ να πρωτοκάτσεις.

via GIPHY

«Αυτό είναι το σοβαρότερο περιστατικό εθνικής έκτακτης ανάγκης» καθώς διαπιστώθηκε «κενό στην καραντίνα που τηρήθηκε με ασφαλή τρόπο εδώ και δύο χρόνια και τρεις μήνες», δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2020, ανέφερε το KCNA, χωρίς να διευκρινίσει ούτε πόσα ακριβώς είναι τα κρούσματα μέχρι στιγμής, ούτε ποια είναι η προέλευσή τους, ούτε πότε επιβεβαιώθηκαν. Μην τα θέλετε όλα δικά σας.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης και λάτρης του κόκκινου κουμπιού, Κιμ Γιονγκ Ουν, που προέδρευσε σε έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος Εργαζομένων της Κορέας, δεσμεύτηκε ότι η κρίση «θα ξεπεραστεί» μέσω της εφαρμογής του συστήματος ελέγχου και καραντίνας στη «μέγιστη» βαθμίδα του. Κρίμα που αναγκάζεται να βάλει τον λαό του σε μία ακόμα καραντίνα, αλλιώς τους είχε συνηθίσει ο Κιμ. Πάνε οι βόλτες και τα ταξίδια τώρα.