Μα τι ωραίος τρόπος για να ξεκινάει κανείς τη μέρα του. Λίγο δακρυγόνο, λίγο ξύλο και αρκετά «πονάω» είναι πιο δυνατά και από τον πρωινό μας καφέ και όπως φαίνεται, αυτό το «στρέτσινγ», ιδανικό για την υγεία μας, ήρθε για να μείνει αφού το ΣτΕ έκρινε τον νόμο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία συνταγματικό, λέγοντας πως δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των φοιτητών.

Σε σχετική ανακοίνωση, διαβάζουμε ότι δεν παραβιάζονται οι αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της πλήρους αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ ενώ σημειώνεται πως οι ειδικοί φρουροί που θα προσληφθούν, θα έχουν ειδική εκπαίδευση και εν θα φέρουν όπλα. Ωραία θα περάσουμε. Το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης όμως είναι ότι θα υποχρεούται να συνεργάζονται με τις πανεπιστημιακές Αρχές και όργανα. Άντε να τους εξηγήσεις τα αυτονόητα.

Σημειώνετε; «Όταν ο νομοθέτης εκτιμά ότι το δημόσιο συμφέρον, το οποίο συνίσταται στην προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας αλλά και στην ίδια τη διασφάλιση της ακώλυτης άσκησης της ακαδημαϊκής ελευθερίας, επιβάλλει την αστυνόμευση στους χώρους των ΑΕΙ, τα οποία κρίθηκαν από τον νομοθέτη απρόσφορα να υπηρετήσουν τους σκοπούς αυτούς, οι (…) συνταγματικές διατάξεις, στις οποίες δεν κατοχυρώνεται αυτοτελώς “άσυλο”, δεν υποχρεώνουν τον νομοθέτη να αναθέτει στα ΑΕΙ τις αρμοδιότητες της τήρησης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας». Α, ναι. Επίσης δεν προκύπτει ότι τίθενται σε κίνδυνο οι λοιπές ατομικές ελευθερίες (συνδικαλιστική, ανάπτυξης της προσωπικότητας, προσωπική, κίνησης και εγκατάστασης).

https://twitter.com/SEpikrateias?ref_src=twsrc%5Etfw

Δεν τελειώσαμε εδώ, είχαμε και την πρώτη αντίδραση της Νίκης Κεραμέως μετά τη μεγάλη της νίκη που με ένα tweet έκανε γνωστή την είδηση και έστειλε το δικό της μήνυμα γράφοντας ότι «προχωράμε δυναμικά την πολιτική μας για ένα σύγχρονο, ασφαλές περιβάλλον γνώσης, διδασκαλίας, έρευνας, όπως αξίζει στα ΑΕΙ μας. Η Παιδεία αλλάζει». Ε, με λίγο ξύλο στους φοιτητές όλα αλλάζουν.