Δεν διανύουμε την περίοδο των Αποκριών. Ακόμα να βρισκόμασταν λίγα μέρες πριν από το καρναβάλι της Πάτρας, όμως κανείς δεν θα σκεφτόταν να κάνει ντυθεί κάτι τέτοιο. Οι πάντα πρωτοποριακοί ΝΑΤΟϊκοί, ωστόσο, είχαν άλλη άποψη και όχι μόνο έβαλαν κάποιους να ντυθούν τίγρεις, αλλά τους χαιρέτησαν και από πάνω. ΣΟΥ-ΡΕ-ΑΛ. Για όλα όμως υπάρχει μια εξήγηση. Όπως διαβάζουμε, από την Δευτέρα 9 έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου, διεξάγεται στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου, η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «NATO Tiger Meet 2022». Ε, να μην δώσουμε σε κάποιο κορόιδο να φορέσει μια στολή τίγρης και να σκάσει από τη ζέστη; Μας αρέσει το κιτς άλλωστε και δεν το κρύψαμε ποτέ.

Από το πρωί λοιπόν κυκλοφορούν μερικές φωτογραφίες της άσκησης και σε αυτές απεικονίστηκαν οι ιπτάμενοι σε παράταξη. Ανάμεσά τους ήταν και τρεις τίγρεις. Αυτά τα πανέμορφα αιλουροειδή είναι στην πραγματικότητα κάποια στελέχη που, σεβόμενοι την ιεραρχία, αναγκάστηκαν να φορέσουν αυτές τις στολές. Μην ξεχνάμε ότι είναι και το σήμα της άσκησης. Τι κάνει ο άνθρωπος για ένα μεροκάματο, ε;

Σκοπός αυτής της ιδιαίτερης Άσκησης είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας επιχειρησιακής εκπαίδευσης υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» βελτιώνοντας τις δεξιότητες και τη συνεργασία των μελών στη διεξαγωγή σύνθετων επιχειρήσεων. Αν στραβώσει κάτι με τους γείτονες μην περιμένετε εξοπλισμό, θα σας δώσουν στολές. Βέβαια, σκεφτείτε τι αστείο που θα ήταν μια τίγρη να κρατά όπλο και να τρέχει.


Η Άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας καθώς και από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τσεχία και το ΝΑΤΟ. Τουρκία, πονάς;

Επίσης συμμετέχουν η Αυστρία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Πολωνία με παρατηρητές, προσωπικό και μέσα, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού. Άντε, αμέσως να κοροϊδέψετε, είναι σοβαρά τα πράγματα.