Σκέψου να έχεις βγει για ποτό, να έχεις πιει δύο τρία ποτηράκια παραπάνω και μόλις βγαίνεις από το μπαρ να αντικρίζεις έναν κατακόκκινο ουρανό. Ε, θα κάνεις αμέσως δύο σκέψεις: «Τι στο καλό είχε μέσα το ποτό» και «τουλάχιστον δεν θα καταλάβω τίποτα». Αυτό θα σκέφτηκαν μάλλον και οι κάτοικοι της κινεζικής Ζουσάν όταν σήκωσαν το κεφάλι τους και είδαν την εικόνα της Αποκάλυψης.

Βλέποντας τον κόκκινο σαν αίμα ουρανό, οι πανικόβλητοι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν διαφορετικές εικασίες και αυτό γιατί η Ζουσάν βρίσκεται κοντά στη Σαγκάη και στη Σαγκάη, όπως ήδη γνωρίζουμε, επικρατεί μια περίεργα κατάσταση λόγω του κορονοϊού. Διάφοροι χρήστες μοιράστηκαν βίντεο στο Douyin, μια παρόμοια πλατφόρμα βίντεο όπως το Tiktok στην Κίνα και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα viral.

https://www.youtube.com/watch?v=dCJD0vRrhHw

Ο κόσμος φοβήθηκε διότι θεώρησε τον «ματωμένο» ουρανό κακό οιωνό για τα όσα συμβαίνουν στην Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες. Ένας χρήστης έγραψε ότι ο ουρανός είναι κόκκινος σαν το αίμα, το οποίο δεν είναι καθόλου καλό ενώ ένας άλλος χρήστης έγραψε ότι δεν είναι φυσιολογικό ο ουρανός να είναι κόκκινος και ότι σε επτά μέρες θα γίνει σεισμός. Ένας πιο ψύχραιμος χρήστης μάλιστα, σαν να μην τρέχει τίποτα, ανακοίνωσε το τέλος του κόσμου. Κάποιοι πήραν τον κόκκινο ουρανό με θετικό τρόπο και είπαν ότι το χρώμα της χώρας τους είναι το κόκκινο και το κόκκινο συμβολίζει την καλή τύχη και την ευημερία. Ναι, καλά.

Το Γραφείο Μετεωρολογίας του Ζουσάν, πάντως, απάντησε σε αυτές τις εικασίες, λέγοντας ότι δεν υπήρχε τίποτα υπερφυσικό. Υποστήριξε ότι η ομίχλη ήταν πολύ υψηλή και τα σύννεφα ήταν σε χαμηλό υψόμετρο και ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο που προκαλείται από τη διάθλαση του φωτός. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης CCTV, μια τοπική αλιευτική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το φως διαθλάστηκε από τα αλιευτικά σκάφη τους. Ο αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας, μάλιστα, είπε ότι «αυτό το κόκκινο φως ερχόταν από τα ψαροκάικα μας. Πρέπει να τα ανάβουμε ενώ ψαρεύουμε. Όταν αυτά τα φώτα ανάβουν, πάνε στον ουρανό αφού χτυπήσουν το νερό. Αλλά λόγω ομίχλης, πήρε αυτό το χρώμα». Γενικά, καλά περνούν εκεί στην Κίνα.