Το χιούμορ είναι υποκειμενικό ακούμε τόσα χρόνια και μάλλον όσοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν κάτι τέτοιο έχουν δίκιο. Βέβαια και το δίκιο του καθενός υποκειμενικό είναι αλλά ας μην τα χαλάσουμε εκεί, για άλλο λόγο γράφεται αυτό το κείμενο, για κάτι που σίγουρα δεν περίμενες να διαβάσεις. Πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει η ζωή και αυτή είναι μία από αυτή. 

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, ο οποίος μίλησε πρόσφατα στο Provocateur μαζί με τον Πυγμαλίων Δαδακαρίδη, παραχώρησε μια συνέντευξη στο «Mega Καλημερα» και ανάμεσα σε διάφορα topics συζήτησης, για τη νέα του σύντροφο, τη σχέση του με τις κόρες του και τα γυρίσματα με τη Μαίρη Χρονοπούλου, αναφέρθηκε και στον Μάρκο Σεφερλή, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στον αφρό της επικαιρότητας για τη νέα του σειρά και για το περιεχόμενό της εν γένει. 

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης, λοιπόν, υποστήριξε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να σκηνοθετήσει τον Μάρκο Σεφερλή, έναν Σεφερλή που στο Supper Mammy παράγει σεξισμό με το κιλό και γράφει αστεία για βιασμούς όπως και στερεοτυπικές εξυπνάδες για τους γκέι. Μπορεί κάποιος να ξεχάσει το «είδα στον δρόμο έναν βιαστή και δεν τον πρόλαβα»; Δύσκολα.

«Με μεγάλη μου χαρά θα σκηνοθετούσα τον Μάρκο Σεφερλή, είναι πολύ ταλαντούχος άνθρωπος», είπε αρχικά και στη συνέχειασχολιάσε τη δήλωση του Γιάννη Κακλέα που, λίγες μέρες πριν, δήλωσε ότι θα προτιμούσε να σκηνοθετήσει την ταινία «Βαθύ Λαρύγγι» παρά κάποια παραγωγή που να πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός. «Με γεια του με χαρά του, για το σκηνοθέτη που έκανε τη δήλωση, ότι θα προτιμούσε να σκηνοθετήσει αισθησιακή ταινία αντί για το Μάρκο Σεφερλή, δε λέει κάτι ούτε για την αξία του Σεφερλή, ούτε για αυτού που έκανε την δήλωση», συνέχισε.

 

Πειράζει που ο Σωτήρης Τσαφούλιας θα σκηνοθετούσε «με μεγάλη του χαρά» τον Μάρκο Σεφερλή; Και ναι και όχι. Ο άνθρωπος πίσω από το Έτερος Εγώ, με αυτή την δήλωση που θυμίζει περισσότερο δημόσιες σχέσεις, κατάφερε να κρατήσει της αποστάσεις του από το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο του Σεφερλή λέγοντας πως αν έκανε ποτέ κάτι τέτοιο, θα φρόντιζε να τον σκηνοθετήσει σε κόντρα ρόλο, σε κάτι διαφορετικό από αυτό που τον έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Αλήθεια, πόσο μπορείς να αλλάξεις έναν ηθοποιό που επί δεκαετίες κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, που αναπαράγει συνεχώς τα ίδια σεξιστικά αστεία τα οποία μάλιστα υπερασπίζεται με κάθε τρόπο; Μιλάμε για ένα άτομο το οποίο δεν έχει πρόβλημα να «τρέξει» στα δικαστήρια όσους ασκούν κριτική στον ίδιο και το έργο του (βλέπε Έλενα Ακρίτα), ποιος κόντρα ρόλος θα μπορούσε μας κάνει να ξεχάσουμε το παρελθόν του;

Πάντως, το μόνο «κόντρα» στην όλη συζήτηση είναι το σχόλιό του για τη νέα του σχέση, όταν είπε πως «είναι ζητούμενο πάντα η νέα μου σχέση να έχει καλή σχέση με τις κόρες μου. Η Άννα Μενενάκου με επέλεξε να με κάνει κομμάτι στη ζωή της, είναι σεξιστικό να λένε ‘η σύντροφος του Τσαφούλια’ και άδικο. Δεν είναι η Άννα αξεσουάρ μου, εγώ είμαι δικό της». Κλασική στιγμή Τσαφούλια, από αυτές που τον έχουμε συνηθίσει και μας έκαναν να τον εκτιμάμε. Κρίμα που αυτά τα λόγια ειπώθηκαν σε μία συνέντευξη που μέρος της έγινε και το «φαινόμενο Σεφερλή».