Το Met Gala πριν από λίγες μέρες απασχόλησε κάποιους για τις στυλιστικές επιλογές και τα κλικς στο κόκκινο χαλί, άλλους πάλι για την υπέροχη στιγμή που ο Ράιαν Ρέινολντς του έφυγε το σαγόνι βλέποντας τη σύντροφό του, Μπλέικ Λάιβλι να ποζάρει στον φακό. Στον απόηχο του Met Gala, έρχεται ένα TikTok βίντεο να αποδείξει σε ένα πρώτο επίπεδο πως ο σεξισμός και η χυδαιότητα τρυπώνει ακόμα και στα πιο αυστηρά events, και σε ένα δεύτερο επίπεδο πως όσο και αν γυαλίζει η βιτρίνα ενός θεσμού, οι τραγικές εκπλήξεις στο εσωτερικό δεν θα λείψουν. 

Μια χρήστης του TikTok επικεντρώθηκε λίγο παραπάνω σε ένα στόρι του New York Times Fashion, στο οποίο η πρωταγωνίστρια του Euphoria, Sydney Sweeney ανεβαίνει τις σκάλες του event και ποζάρει. Τότε ένας ρεπόρτερ ακούγεται να τη ρωτάει αν «έχει καμία άλλη εκεί κάτω βυζιά σαν τα δικά σου;». Συνεχίζοντας: «έλα δείξε μας αυτά τα βυζιά». Όχι, δεν είναι ανέκδοτο. Στο πιο «σημαντικό» event μόδας εκεί έξω, όπου οι προσκεκλημένοι νιώθουν σαν να τους έχει γίνει τεράστια τιμή που βρίσκονται εκεί, μια γυναίκα ηθοποιός δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση μπροστά σε καλεσμένους, δημοσιογράφους, ρεπόρτερ, συναδέλφους. Η σεξουαλική της παρενόχληση, δε, που έγινε σε μορφή catcalling, καταγράφηκε και ανέβηκε σε μιντιακό λογαριασμό στο Instagram. 

Στο βίντεο, η Sweeney φαίνεται να άκουσε τον ρεπόρτερ και η αμηχανία της είναι εμφανής. Γυρνάει από την άλλη και χαμογελάει αμήχανα. Στα σχόλια του βίντεο πολλοί χρήστες λένε το αυτονόητο: πως αυτός ο άνδρας θα έπρεπε να έχει διωχθεί από το event. Η saboomafu, το κορίτσι που ανέβασε και σχολίασε το βίντεο από την άλλη, λέει το αυτονόητο: «είναι απλώς τρελό το να σκέφτεσαι ότι είσαι στο πιο σημαντικό σημείο της καριέρας σου και στο πιο αξιοσέβαστο event μόδας, και πάλι θα δεχτείς σεξουαλική παρενόχληση, στο κόκκινο χαλί, μπροστά στους συναδέλφους σου και μπροστά σε χιλιάδες κάμερες»

«Δεν υπάρχει ελπίδα για εμάς, αν αυτό συμβαίνει ακόμα στη Sydney Sweeney», καταλήγει και λυπόμαστε πραγματικά. “Αυτό μόλις έγινε γνωστό σε εμάς και δεν γνωρίζουμε αν ο ισχυρισμός είναι ακριβής, ούτε ποιος μπορεί να ήταν ο ρεπόρτερ, ωστόσο σίγουρα δεν επιτρέψαμε σε κανέναν από τους καλεσμένους μας να φέρεται με αυτόν τον αντιεπαγγελματικό τρόπο», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος του Met Gala στο Buzzfeed News. 

Δες τη στιγμή εδώ:

@saboomafu volume UP ???? at a loss for words tbh #metgala #nytimes ♬ original sound – sab