Ας γυρίσουμε λίγο πίσω, τότε που έγινε γνωστό πως τα εμβόλια που θα μας προστάτευαν από τον κορονοϊό και θα έδιναν τέλος στην πανδημία, θα κυκλοφορούσαν στην «αγορά». Και τι δεν ακούσαμε! Πίσω από το ελπιδοφόρο και μικροσκοπικό αυτό σκεύασμα κρύβονταν τεράστιες θεωρίες συνωμοσίας και μάλιστα, οι πολύ ενημερωμένοι από από σελίδες που τελείωναν σε «blogspot», έβγαζαν στη φόρα και τα ονόματα εκείνων που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Φυσικά, διαβάσαμε και αυτό του Μπιλ Γκέιτς που όχι μόνο ήταν ένα από τα άτομα που δημιούργησαν την πανδημία, αλλά θέλησε να επωφεληθεί από αυτή κατασκευάζοντας εμβόλια που περιέχουν τσικάπια ώστε να γνωρίζει την κάθε μας κίνηση. Όλα αυτά τα γράψαμε με μία ανάσα.

Για όλα αυτά και για ακόμα περισσότερα, ο δισεκατομμυριούχος κατάσκοπος της καθημερινότητάς μας μίλησε στο BBC, σε μια συνέντευξη που γρήγορα τράβηξε το ενδιαφέρον του πλανήτη. Όχι, αυτή τη φορά το BBC δεν είπε στο Γκέιτς να μη βρίσει όπως έκανε με τους Rage Against the Machine, άλλωστε δε νομίζουμε να είχε σκοπό να το κάνει.

Όπως είπε, «Κατά κάποιο τρόπο, σου έρχεται να γελάσεις γιατί είναι τόσο τρελό. Εννοώ, θέλω πραγματικά να παρακολουθώ τους ανθρώπους; Ξέρετε, ξοδεύω δισεκατομμύρια σε εμβόλια, δεν βγάζω χρήματα από τα εμβόλια, τα εμβόλια σώζουν ζωές». Να τα πει στους Σουηδούς αυτά, όχι σε εμάς. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι δέχεται και απειλές αφού «πρόσφατα κυκλοφορούσα έξω και μερικοί άνθρωποι μου φώναζαν ότι τους παρακολουθώ. Και αυτό, είναι απαίσιο πράγμα».

Τι σχολίασε για την κόντρα του με τον Έλον Μασκ; «Ξέρετε, με τον Έλον, πιστεύω είναι πιθανό το Twitter να γίνει χειρότερο. Αλλά θα μπορούσε να γίνει και καλύτερο. Επομένως, τηρώ μια στάση αναμονής», ανέφερε μεταξύ άλλων. Εντάξει, σε αυτή την απάντηση έπαθε Ανδρουλάκη αλλά ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε.