Ο Ντέιβ Σαπέλ, ο πιο γνωστός κωμικός της εποχής μας, δέχθηκε επίθεση στη σκηνή το βράδυ της Τρίτης από έναν άνδρα που έτρεξε και έκανε ένα ποδοσφαιρικό (αμερικανικό φούτμπολ, ντε), άγαρμπο τάκλιν κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στο Hollywood Bowl στο Λος Άντζελες.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ένας άνδρας να τρέχει στη σκηνή πριν ισοπεδώσει τον Σαπέλ καθώς οι αστυνομικοί τρέχουν να τον προλάβουν. Παραλίγο… Το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας στο NBC Λος Άντζελες ότι ο άνδρας ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι το οποίο ευτυχώς δεν χρησιμοποίησε ή δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Βέβαια, δεν ήταν σαφές εάν έκανε απόπειρα να χρησιμοποιήσει την λεπίδα.

Ο ύποπτος, που ταυτοποιήθηκε ως Αζάϊα Λι, 23 ετών, έχει κατηγορηθεί για κακούργημα για επίθεση με θανατηφόρο όπλο, δήλωσε εκπρόσωπος του LAPD την Τετάρτη. Η εγγύηση του Lee ορίζεται στα 30.000 δολάρια και δεν ξέρουμε αν αυτό άξιζε το τάκλιν-μπλονζόν ένα τέτοιο ποσό. Α, ναι, να αναφέρουμε ότι στη σκηνή ανέβηκε και ο Κρις Ροκ ο οποίος αναρωτήθηκε αν η επίθεση έγινε από τον Γουίλ Σμιθ.

Το LAPD είπε ότι ο Λι ήταν στο κοινό, στη συνέχεια πήδηξε στη σκηνή και επιτέθηκε στον Σαπέλ τη στιγμή που ήταν έτοιμος να αποχωρήσει. Ο κωμικός έπαιζε στο σόου «Dave Chappelle and Friends», το οποίο ήταν μέρος του Netflix Is A Joke. Ναι, παιδιά, ο Λι του επιτέθηκε λόγω του προηγούμενου special, το γνωστό The Closer.

Οι φρουροί ασφαλείας που προσλήφθηκαν για το live show παρενέβησαν και τράβηξαν τον ύποπτο από τον κωμικό, προτού τον συλλάβουν, είπε η αστυνομία. Επίσης, ο Λι υπέστη επιφανειακά τραύματα κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ενώ ο Σαπέλ δεν είχε ούτε γρατζουνιά.

Οι ένστολοι υπάλληλοι ασφαλείας όσο και άνθρωποι με πολιτικά φάνηκαν να έσπευσαν να βοηθήσουν την Σαπέλ και άρχισαν να «κλοτσούν και να χτυπούν με γροθιές» τον ύποπτο σε μια επίθεση που διήρκεσε για αρκετά λεπτά. Στη συνέχεια και σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ο σταντ απ κωμικός συνέχισε την παράσταση αστειευόμενος για τον «καβγά». «Ήταν ένας τρανς άνδρας», είπε, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter. Όμως το περιστατικό φάνηκε να έχει σοκάρει ορισμένα μέλη του κοινού. Εντάξει, ο Σαπέλ συνηθίζει να σοκάρει το κοινό του.