Υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν τα τρέιλερ με ευλάβεια. Όχι, εγώ. Σχεδόν τα αποφεύγω γιατί μας ξεγελάνε κι ενώ υπόσχονται ταινιάρα πληρώνουμε τσάμπα το εισιτήριο. Το τρέιλερ της ταινίας “Don’t Worry Darling” της Warner Bros που σκηνοθέτησε η Ολίβια Γουάιλντ κι έδωσε κεντρικό ρόλο στον Χάρι Στάιλς (ναι, κοιμήθηκε με την σκηνοθέτη) με έπεισε πάντως. Θα πληρώσω να την δω αυτή την ταινία. Πάρτε τα λεφτά μου.Το τρέιλερ έκανε ντεμπούτο στο CinemaCon και βλέπουμε μια νοικοκυρά της δεκαετίας του ‘50, την Φλόρενς Πιου, παντρεμένη με τον  Τζακ που υποδύεται ο Στάιλς.

Ζουν στο Victory, μια πειραματική κοινότητα που φιλοξενεί τους άντρες που εργάζονται σε ένα άκρως απόρρητο πρότζεκτ, το Victory Project. Η ζωή μοιάζει τέλεια, οι οικογένειες τους φαίνονται να περνούν ζωή και κότα (ανατριχιαστικά θα λέγαμε, μυρίζει θριλεράκι από μίλια). Στο τρέιλερ μας δείχνουν ότι δεν θα αργήσει να φανεί η ρωγμή στην ειδυλλιακή ζωή τους κι ότι κάτι επικίνδυνο κρύβουν. Η Αλίκη (Φλόρενς Πιου) μάλλον δεν ζει στον παράδεισο. Αυτή η αποστολή να αλλάξουν τον κόσμο ίσως είναι βγαλμένη από τα καζάνια της κόλασης. Και προσπαθούν να την βγάλουν τρελή όταν αποπειράται να ξεσκεπάσει την αλήθεια.

Η Ολίβια Γουάιλτντ είπε ότι το δικό της ψυχολογικό/ ερωτικό θρίλερ είναι επηρεασμένο από την Ολέθρια Σχέση και την Ανήθικη Πρόταση (τιμημένα 90s) αλλά και το Inception (δεν θα καταλάβουμε πάλι τίποτα). Την Ολίβια Γουάιλντ την είχαμε συζητήσει κι εδώ, για την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα.

Υπάρχουν αισθησιακές σκηνές. Κι επιτέλους (δόξα και τιμή στη γυναίκα σκηνοθέτη) βλέπουμε μια γυναίκα να έχει οργασμό κι έναν άνδρα να προσπαθεί γι αυτό. Κι εδώ ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ακόμη μια φορά για το «οργασμικό κενό». Τι σημαίνει; Η οργασμική ανισότητα υπέρ της κορύφωσης των ανδρών στη διάρκεια του σεξ. Γιατί οι περισσότεροι άνδρες πιστεύουν ότι η διείσδυση είναι το μόνο που χρειάζεται μια γυναίκα στο σεξ. Χάσμα.

Για να έχει πει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι το σεξ είναι κομμάτι της συνολικής ποιότητας της ζωής μας, κάτι ξέρει. Και πρέπει να συνδέσουμε την ισότητα και με τη διεκδίκηση της σεξουαλικής ευχαρίστησης (και της σεξουαλικής συναίνεσης). Οπότε ναι, όταν βλέπουμε στο τρέιλερ μιας ταινίας με τόσο μεγάλα ονόματα μια σκηνή που ο άνδρας πρωταγωνιστής κάνει στοματικό έρωτα στη γυναίκα πρωταγωνίστρια, είναι επαναστατικό.