Η Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ολοκληρώθηκε σήμερα. Ένοχοι για κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης είναι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που εγκλώβισαν και χτύπησαν μέχρι θανάτου τον Ζακ. Οι αστυνομικοί που συνέβαλαν με τα δικά τους χτυπήματα στον θάνατο του ακτιβιστή, αθωώθηκαν. 

Συγκεκριμένα, ένοχους για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον 77χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαδστωνος Σπ. Δημόπουλο και τον 59χρονο μεσίτη Αθ. Χορταριά. Την ίδια ώρα η έδρα συντασσόμενη με την εισαγγελική πρόταση αθώωσε  τους τέσσερις αστυνομικούς που συνέβαλαν με τα χτυπήματα τους στον θάνατο του Ζακ Κωτσόπουλου στης 21 Σεπτεμβρίου του 2018.

Η διάσκεψη του δικαστηρίου κράτησε περίπου τρεις ώρες με πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν έλειψαν οι εντάσεις. Παρόντες στην αίθουσα βρίσκονται ο αδελφός, η μητέρα, ο πατέρας και η γιαγιά του Ζακ Κωτσόπουλου.

Σημειώνεται πως σήμερα Τρίτη τελείωσαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ωστόσο το δικαστηριο αντί να διακόψει για άλλη ημέρα ανακοίνωσε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι στην αντιφατική του πρόταση ο Εισαγγελέας Σ. Μπουγιουκος είχε προτείνει την ενοχή του 77χρονου κοσμηματοπώλη και του ο 59χρονου μεσίτη, για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία και από κοινού, ενώ αντίθετα πρότεινε την απαλλαγή των τεσσάρων αστυνομικών.

.

Πληροφορίες από Documento.gr