Οι Βρετανοί αγαπούν τα ελληνικά νησιά. Όλοι το ξέρουμε αυτό και δεν αναπτύξουμε παραπάνω αυτή τη συζήτηση. Πάντως, φαίνεται να δέχονται ιδιαίτερες παροτρύνσεις ώστε να κάνουν τουρισμό στην Ελλάδα και τα νησιά της -και- φέτος. Κάπως έτσι, ένας συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας Metro UK αποφάσισε να προτείνει στους αναγνώστες πέντε ελληνικά νησιά τα οποία παρέχοηυν ποιοτικές υπηρεσίες ενώ εγγυώνται ησυχία και ηρεμία, μακριά από τον συνωστισμό. Έχοντας πει αυτό, ίσως είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως από αρχές Μαίου, τα μέτρα στο πλαίσιο του κορωνοϊού στη Βρετανία έχουν χαλαρώσει αρκετά. 

Στη λίστα του άρθρου προτάθηκαν η Σκόπελος, οι Παξοί, η Νάξος, η Ικαρία και η Σίφνος. 

Στην πρώτη θέση, βρέθηκε η Σκόπελος, που όλοι φαίνεται να θυμούνται ως το νησί του Mamma Mia, με τις μαγευτικές παραλίες της. Στη δεύτερη οι Παξοί, γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε πως ο συντάκτης και η Ιωάννα Τούνη δεν θα πήγαιναν μαζί διακοπές ούτε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Στην τρίτη θέση η Νάξος, που όλους μας ενώνει, ως το μεγαλύτερο και πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων, που ξεχωρίζει χάρη στα ιστορικά μνημεία και τα γραφικά σπιτάκια της. Στην τέταρτη θέση η Ικαρία, η οποία μεταξύ μας, δεν χρειάζεται και πολλά λόγια για να μπει στη bucket list οποιουδήποτε και στην πέμπτη θέση η Σίφνος για τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει, όπως η αγγειοπλαστική, η γαστρονομία και οι πολλές -πραγματικά πολλές- εκκλησίες της. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τρουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου, ανέφερε πως “η ζήτηση από Βρετανούς ταξιδιώτες για τη Σκόπελο έχει πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, με τις εξωτικές φυσικές ομορφιές, την τοπική κουζίνα και τους παραδοσιακούς οικισμούς να αποτελούν την καλύτερη διέξοδο μετά την πανδημία. Στον εγχώριο τουρισμό, αξιοσημείωτο είναι πως και την Πρωτομαγιά πολλοί προτίμησαν το νησί για σύντομες εξορμήσεις”.

Με τη σειρά του, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς, δήλωσε πως “στη Νάξο έγινε μία πολύ ικανοποιητική αρχή με την πληρότητα να αγγίζει το 100% σε καταλύματα που λειτούργησαν το Πάσχα και την Πρωτομαγιά. Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες εκτιμούν τις ανταγωνιστικές τιμές μας και τις επιλογές για διασκέδαση, αγνές πρώτες ύλες και δραστηριότητες χωρίς μαζικότητα και το δείχνουν μέσα από τις υψηλές προκρατήσεις για το καλοκαίρι”.

«Η έγκαιρη έναρξη της τουριστικής σεζόν σε συνδυασμό με τα διαδοχικά εορταστικά τριήμερα ενίσχυσαν τη ψυχολογία των επαγγελματιών του τουρισμού και των επισκεπτών στο νησί. Διαπιστώθηκαν καλές πληρότητες τις τελευταίες ημέρες, ενώ η πρόβλεψη είναι πολύ ενθαρρυντική για τους θερινούς μήνες για διακοπές στο νησί με ποιότητα και ασφάλεια», τόνισε η Δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη.

Τι να πούμε, παιδιά; Καλό καλοκαίρι!