Τριήμερο πάρτι με τους πιο γνωστούς Έλληνες και ξένους tattoo artists, με ζωντανή μουσική, φιλανθρωπικό σκοπό και την ευκαιρία να γνωρίσεις τα πιο urban παιδιά αυτής της πόλης. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Γήπεδο TAE KWON DO για την τριήμερη εμπειρία (13, 14 & 15 Μαΐου) ενός από τα καλύτερα φεστιβάλ tattoo στον κόσμο. 45.000 επισκέπτες της τελευταίος διοργάνωσης μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Για 6η συνεχή χρονιά το Athens Tattoo Convention πραγματοποιεί τις ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες μέσω της ενέργειας Star Your Body, στην οποία ο επισκέπτης κάνοντας ενα Tattoo απο επιλεγμένα σχέδια αστεριών, ενισχύει με το 100% του αντιτίμου τον οργανισμό Make A Wish.

350 από τους πιο κορυφαίους tattoo artists της εγχώριας και της διεθνούς σκηνής και θα παρουσιάζουν live την τέχνη τους, “χτυπώντας” tattoo σε όποιον πρόλαβε να κλείσει τη θέση του. Ανάμεσά τους θα είναι και ο Carlos Rojas από το Los Angeles, ο Rudy Fritsch από την Ιταλία, ο Robert Hernandez από τη Μαδρίτη, ο Gabriele Cardosi και ο MAIC που είναι Tattoo Artist στο Λονδίνο, ο Pili Mo’o από την Τενερίφη, ο οποίος είναι πραγματικά ένας αληθινός θρύλος της πολυνησιακής τέχνης τατουάζ με ξυλάκια.

Carlos Rojas (USA) Black Anchor Collective:  Καλιφορνέζικα vibes 

Ο Carlos Rojas γεννήθηκε το 1984 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Είναι γνωστός ως tattoo καλλιτέχνης της «Black Anchor Collective» που βρίσκεται στην Esperia. Φημίζεται για τα έγχρωμα πορτρέτα του με διασημότητες και ζώα και θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς και trending καλλιτέχνες στην τέχνη του τατού. Το όνομά του βρίσκεται στη λίστα με τους πιο διάσημους tattoo καλλιτέχνες στον κόσμο κι έχει 211.000 ακόλουθους στο Instagram.

Benjamin Laukis ​: Ο καλλιτέχνης από την Αυστραλία

Ο Αυστραλός καλλιτέχνης Benjamin Laukis είναι ένας απίστευτος τεχνίτης της τέχνης του τατού. Είναι διάσημος σε όλο τον κόσμο για τα ευφάνταστα, ασυνήθιστα, πολύχρωμα, έντονα και ρεαλιστικά του σχέδια τατού. Στα λίγα χρόνια της καριέρας του κέρδισε πολλά βραβεία σε διεθνή συνέδρια, φεστιβάλ κι απέκτησε πολλούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Ο ίδιος δεν σκέφτηκε ποτέ να γίνει tattoo artist μέχρι που ένας φίλος του, του πρότεινε να του μάθει την τέχνη. Τα τατουάζ του δεν είναι αυτά που συνηθίζουμε να βλέπουμε. Περισσότερο μοιάζουν με αναπαράσταση ενός πίνακα. Η αντίθεση και ο φωτισμός είναι τα βασικά στοιχεία που χρησιμοποιεί κάθε φορά. Αυτή τη στιγμή, δηλώνει μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, βρίσκεται στην Αθήνα κι έχει και το δικό του tattoo studio το «Silver Letter».

Rudy Fritsch: Τα αναγνωρίσιμα τατού

Ο Rudy Fritsch ολοκληρώνοντας τις σπουδές του ως εικονογράφος τέχνης στο Μιλάνο στο «Instituto Europeo di Design» εμβάθυνε στις θεμελιώδεις τεχνικές ζωγραφικής και γραφιστικής. Εργάζεται ως εικονογράφος τέχνης για το «Bruno Mondadori Editori», αλλά μετά από δύο χρόνια φεύγει για να επικεντρωθεί στην προσωπική του αναζήτηση, στην τέχνη του τατού. Έτσι, το έτος 1991 ανοίγει το δικό του studio στην Τεργέστη. Είναι διεθνώς ένας αναγνωρισμένος tattoo artist καθώς έχει συνεργαστεί με τα πιο διάσημα στούντιο στην Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Τα τελευταία 8 χρόνια έχει λάβει μέρος σε όλα τα παγκόσμια συνέδρια και φεστιβάλ και έχει αναπτύξει το δικό του προσωπικό στυλ που τον ξεχωρίζει.

 Pili Moo: Το μαύρο μελάνι στα καλύτερά του

Ο Pili Moo ξεκίνησε να κάνει τατού στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν έμαθε την έννοια του συμβολισμού Marquesan χάρη στον Chime, τον γνωστό tattooer του Moorea. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Μαδρίτη και εντάχθηκε στο περίφημο στούντιο “Terror Tattoo Crew” των Mao & Cathy. Εκεί εκπαιδεύτηκε από τον από τον Μάο και έκανε τατουάζ στο χαρακτηριστικό πλέον στυλ του μαύρου μελανιού για έξι χρόνια και βραβεύτηκε με διεθνή βραβεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Moο συνάντησε τον παγκοσμίου φήμης δάσκαλο Tatau της Σαμόα, Sua Sulu’ape Paulo II, γνωστό ως “Ο Δάσκαλος των Δασκάλων”. Για σχεδόν 5 χρόνια ο Moo έμαθε από αυτόν, όχι μόνο πώς να χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά εργαλεία τατουάζ, αλλά και πώς να τα κατασκευάζει. Ο Sua Sulu’ape Paulo II δίδαξε επίσης στον Moo τη Φιλοσοφία αυτού που συνήθιζε να αποκαλεί “Τρόπος ζωής του”, δίνοντάς του το “βαθύ πνεύμα”. Έγινε καθήκον του Moo να αποδέχεται όσο μπορούσε τις προσκλήσεις των συνέδρων για τατουάζ, προκειμένου να κρατήσει ζωντανή την προγονική τέχνη και να τη διαδώσει σε όλο τον κόσμο. Έχει παρακολουθήσει περισσότερα από 300 συνέδρια τατουάζ σε όλο τον κόσμο, αποκαλύπτοντας την τέχνη του Tatau, ενθουσιάζοντας το κοινό με αυτό σε 5 ηπείρους, δίνοντας σεμινάρια και λαμβάνοντας πολλά βραβεία για την τέχνη του. Όταν δεν ταξιδεύει για τατουάζ σε όλο τον κόσμο, ο Moo μπορεί συχνά να βρεθεί στο Maui ή στην Τενερίφη.

El Whyner (USA) IN THE STREETS TATTOO: Ο μάγος του Lettering

Ο El Whyner είναι φωτογράφος, συγγραφέας και καλλιτέχνης τατουάζ, γεννημένος στην Καλιφόρνια. Είναι ειδικός στο Lettering και στο τατουάζ Chicano. Αυτή τη στιγμή εδρεύει στο Φοίνιξ, την Αριζόνα και τη Ρώμη. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε διάφορα έργα που αφορούν τη φωτογραφία και τη συγγραφή. Ασχολείται με τη συγγραφή και τον ελεύθερο επαγγελματία για το «Lowrider Magazine» από τις αρχές του 2013. Η μεγαλύτερη ευχαρίστησή του είναι να εκπροσωπεί την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των lowrider σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα. Επιπλέον, ο El Whyner ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο σε συνέδρια τατουάζ, με ειδίκευση στις λεπτές μαύρες και γκρι γραμμές.

More Info: Παρασκευή 13/5 (14:00-00:00)|Σάββατο 14/5 (11:00-00:00) |Κυριακή 15/5 (11:00-22:00)

Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do| Πάρε το εισιτήριο για όλη την διοργάνωση εδώ

 http://www.athenstattooconvention.gr/

FB: @athenstattooconvention
Instagram: @athenstattooconvention