Το εφηβικό ρομάντζο που έλειπε από τη ζωή μας μετά το τέλος της τελευταίας σεζόν του Sex Education (και τα οκτώ επεισόδια γυρίστηκαν στην Αγγλία). Όταν εμείς θεωρούμε επίτευγμα να βάζουμε ενήλικο γκέι άντρα να μιλά για τη σεξουαλική του ταυτότητα με τον πατέρα του, οι Βρετανοί βάζουν τη συμπερίληψη στο Γυμνάσιο μαθαίνοντας στους πάντες το σεβασμό στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Πρόκειται για μια συγκινητική μεταφορά του διαδικτυακού κόμικ της Alice Oseman για το ερωτικό σκίρτημα δυο 14χρονων αγοριών. Η Alice Oseman είναι βραβευμένη συγγραφέας, εικονογράφος και σεναριογράφος και γεννήθηκε το 1994 στο Κεντ της Αγγλίας κι εμπνεύστηκε το webcomic από τα προσωπικά της βιώματα.

Ο Τσάρλι έχει κάνει coming out ως γκέι και έχει βιώσει σχολικό εκφοβισμό ως αποτέλεσμα, αλλά φαίνεται να έχει βρει την υποστηρικτική κοινότητά του. Έχει ένα μυστικό δεσμό με τον Μπεν που απατά την κοπέλα του μαζί του αναγκάζοντας τον σε μια τοξική σχέση που δεν τον κάνει ευτυχισμένο. Ο Μπεν ντρέπεται που είναι γκέι. Τότε γνωρίζει τον αθλητή Νικ που δεν ντρέπεται τελικά που είναι bi. Μπροστά στο Euphoria μοιάζει με παραμυθάκι. Το σεξουαλικό περιεχόμενο είναι ήπιο και περιορίζεται κυρίως στα φιλιά και στο κράτημα των χεριών.

Νιώθεις σοκ στην τοποθεσία Netflix με την εκπληκτικά ώριμη αντίληψη της σεξουαλικότητας ως φάσμα των πρωταγωνιστών. Η ομοφοβία είναι σχεδόν ελάχιστη και όχι εξαιρετικά απειλητική. Οι μανάδες είναι υποστηρικτικές (Ολίβια Κόλμαν παίζει κάνα δεκάλεπτο σε οκτώ επεισόδια). Είναι μια σειρά βγαλμένη από το μέλλον που επιθυμούν όχι απλά οι γκέι, λεσβίες, τρανς, ασέξουαλ, non binary, αμφί αλλά και όλοι οι ετερόφυλοι σύμμαχοι τους. Το Heartstopper είναι αισιόδοξο.

Ο Τσάρλι συχνά αμφισβητεί τον εαυτό του και ζητά συγγνώμη. Όπως λέει ο καλύτερός του φίλος, Tao, «Πάντα είχε την τάση να πιστεύει ότι το να υπάρχει είναι ενοχλητικό για τους άλλους». Ο ήρωας μας, ο Charlie Spring (Τζο Λοκστο ντεμπούτο του ως ηθοποιός) ερωτεύεται τον Nick Nelson ( Κιτ Κόνορ ), έναν φαινομενικά δημοφιλή και γοητευτικό παίκτη του ράγκμπι που ερμηνεύεται ο Κόνορ, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως ο νεαρός Έλτον Τζον στο Rocketman (2019). Συναντιούνται σε ένα σχολείο αρρένων. Ο Τσάρλι αρχίζει αμέσως να ερωτεύεται τον συμμαθητή του, αλλά αυτό που ξεκινά ως μια φιλία που καλλιεργείται από μια υποτιθέμενη ανεκπλήρωτη αγάπη, φαίνεται σιγά-σιγά να μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, κάτι στοργικά απροσδόκητο.

Το queerness σε αυτή την τηλεοπτική σειρά είναι μια γιορτή, όχι μια αιτία για τραύμα – ακόμα κι αν εξακολουθεί να απεικονίζεται ως μια στιγμή αλλαγής, ως κάτι με το οποίο πρέπει να συμβιβαστείς.