Άνθρωποι είμαστε και οι άνθρωποι, ως γνωστόν, όταν έχουν το μυαλό τους αλλού μπορεί να κάνουν απίστευτα πράγματα αφού ο αποσυντονισμός είναι ο χειρότερός μας φίλος. Από τέτοιους φίλους, βέβαια, έχουμε χορτάσει. Όλοι ξεχνάμε, παιδιά και αυτό δεν έχει να κάνει με την έλλειψη βιταμίνης Β αλλά με την έλλειψη συγκέντρωσης που προκύπτει είτε από την βαρεμάρα που μας διακατέχει είτε από την απόλυτη άρνηση που μας χαρακτηρίζει το τελευταίο διάστημα. Είσαι κι εσύ ένας από μας, ε; Join the club!

Στον περίφημο αποσυντονισμό οφείλεται μάλλον και η ξεχασμένη πεθερά στο μετρό από τον άνδρα που την συνόδευε στον γιατρό της. Μην βιάζεστε, θα εξηγήσουμε: Ο ΣΚΑΪ έκανε ένα ρεπορτάζ για το ΣΥΡΙΖΑ για τα αντικείμενα που ξεχνούν οι Αθηναίοι στο μετρό και όπως ήδη καταλάβατε, δεν ξεχνούν μόνο αντικείμενα, αλλά και ανθρώπους. Αυτό με την πεθερά, πάντως, μοιάζει κάπως στερεοτυπικό αν και είναι πραγματικό γεγονός.

Αυτή είναι η λίστα με τα πιο περίεργα πράγματα που έχουν ξεχάσει η Αθηναίοι στο μετρό:

Γυαλιά-κλειδιά

via GIPHY

Εντάξει, λογικό. Τα γυαλιά και τα κλειδιά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας και δυστυχώς, λόγω μεγέθους, συνήθως καταλαβαίνουμε ότι τα έχουμε ξεχάσει μόλις μας χτυπά ο ήλιος ή στεκόμαστε έξω από την πόρτα του σπιτιού μας και δεν μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα. Πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες ενός «κλειδαρά» είπαμε;

Γάντια, φουλάρια και ομπρέλες

via GIPHY

Δείξτε μας ένα άτομο που δεν έχει ξεχάσει ή παραλίγο να ξεχάσει γάντια, φουλάρια ή ομπρέλες το χειμώνα στο μετρό ή σε κάποια καφετέρια.

Αγία Γραφή

via GIPHY

Κάθε Πάσχα γίνεται μια απότομη στροφή στη θρησκεία και έτσι, οι άνθρωποι που δουλεύουν στο μετρό βρίσκουν πολλά κομποσκοίνια, εικονίτσες ακόμα και την Αγία Γραφή από πιστούς που μεταφέρουν τα πιστεύω τους στην κόκκινη ή την μπλε γραμμή.

Σκηνές κάμπινγκ

via GIPHY

Πάμε τώρα στα αγαπημένα μας αντικείμενα που βρίσκουμε στη λίστα. Το καλοκαίρι οι Αθηναίοι ξεχνούν συχνά μάσκες θαλάσσης αλλά και σκηνές κάμπινγκ. Κάμπινγκ στον Υμηττό λοιπόν, μπας και δούμε κάποιον εξωγήινο και τον κεράσουμε μια μπίρα.

Αγάλματα και περούκες

via GIPHY

Ναι, ναι, έχουν ξεχάσει αγάλματα και περούκες. Είναι πολύ λογικό να κυκλοφορείς, για παράδειγμα, με μία προτομή και να τη σέρνεις όπως βγάζεις βόλτα το σκυλάκι σου. Για τις περούκες δεν έχουμε κάτι να πούμε, όλοι έχουμε επηρεαστεί από το Lost in Translation.

Καπάκι τουαλέτας

via GIPHY

Νιώθετε και εσείς κάπως όταν κυκλοφορείτε με το χαρτί υγείας στο δρόμο; Σκεφτείτε πώς ένιωθε το άτομο που κυκλοφορούσε με ένα καπάκι τουαλέτας.

Γυάλινο μάτι

via GIPHY

Να ξεχνάς το μάτι σου στο μετρό και εκείνο να κόβει βόλτες σε όλη την Αθήνα. Μη σου τύχει.

Το μωρό και η πεθερά

via GIPHY

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Όπως ήδη γράψαμε παραπάνω, ένας άντρας ξέχασε την πεθερά του. Μια μητέρα όμως τον ξεπέρασε αφού ξέχασε το παιδί της μέσα στο καρότσι στο ασανσέρ του σταθμού Συντάγματος.