Πιθανότατα, η ιταλική κουζίνα είναι η αγαπημένη σας. Εντάξει, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στους υδατάνθρακες. Το ιταλικό φαγητό είναι επίσημα η πιο δημοφιλής κουζίνα στον κόσμο. Σε διεθνή έρευνα του YouGov ζητήθηκε από περισσότερους από 25.000 ανθρώπους σε 24 χώρες, να πουν ποιες από τις 34 εθνικές κουζίνες που δοκίμασαν τους άρεσαν ή δεν τους άρεσαν.Αλλά, οι ίδιοι οι Ιταλοί τραβάνε τα μαλλιά τους όταν βλέπουν τις παραδοσιακές τους συνταγές στα εστιατόρια άλλων χωρών. Δεν είχαν ιδέα ότι η ανθρωπότητα θα σκεφτόταν να προσθέσει ανανά στην πίτσα τους.
Και όχι η κρέμα γάλακτος στην καρμπονάρα δεν είναι το χειρότερο έγκλημα για έναν Ιταλό. Η αυθεντική συνταγή, όμως, έχει μόνο 5 υλικά: σπαγγέτι, κρόκο αβγού, γκουαντσιάλε (μπέικον από τα μάγουλα του χοιρινού) , πεκορίνο Ρομάνο (σκληρό, υπόλευκο τυρί Π.Ο.Π. από πρόβειο γάλα, αποκλειστικά από πρόβατα στην περιοχή Lazio, γύρω από τη Ρώμη, και τη Σαρδηνία) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Ούτε να σπας τα μακαρόνια πριν τα βράσεις. Ούτε καν να σερβίρεις τα μακαρόνια ως συνοδευτικό. Υπάρχουν κανόνες που δεν σεβαστήκαμε. Το πιο κοντινό σε σκορδόψωμο που θα βρεις στην Ιταλία είναι οι μπρουσκέτες. Κάναμε πολλά faux pas. Τρώμε πίτσα για μεσημεριανό ενώ οι Ιταλοί μόνο το βράδυ και βάζουμε λάδι στο νερό όταν βράζουμε τα ζυμαρικά μας. Αλλά, μας το συγχωρούν. Εκείνα που δεν κατανοούν οι Ιταλοί είναι τα εξής:
1. Τρώμε σκορδόψωμο με την μακαρονάδα
2. Δεν προσθέτουμε αλάτι στο νερό που βράζουν τα μακαρόνια
3. Πίνουμε καπουτσίνο μετά από το γεύμα
4. Βάζουμε τα μαγειρεμένα μακαρόνια σε κρύο νερό όταν τα βράζουμε
5. Βάζουμε ανανά στην πίτσα
6. Βάζουμε κέτσαπ στα ζυμαρικά μας ως σάλτσα
7. Θεωρούμε τα μακαρόνια συνοδευτικό με το κρέας μας αντί για πατάτες ή ρύζι
8. Προσθέτουμε τυρί σε γεύμα με ζυμαρικά που περιέχει θαλασσινά.