Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σταμάτης Γονίδης μίλησε για τη βιοενέργεια και την ικανότητά του να μετακινεί αντικείμενα με τη σκέψη του. Sci-fi μπουζούκια mode on. Τα είχε πει  όλα στην Αννίτα Πάνια όταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε για την πίστη του στο Θεό. «Αν σου πω τι έχω δει, θα μου πεις είχες πιει τσιγάρο. Είμαι πολύ καθαρός σε αυτά που έχω δει», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια επεσήμανε ότι έχει δει τον Άγιο Στέφανο όταν ήταν 7 χρονών: «Τον είδα μπροστά μου όταν ήρθε να με αγκαλιάσει και έβαλα τις φωνές. Ήρθε η μάνα μου».

Τι κοινό έχει ο Γιούρι Γκέλερ με τον λαϊκό αοιδό; 

Τότε παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι κουνάει χαρτιά και μικροαντικείμενα από μακριά. Σε εκπομπή του Mega mε αφορμή την πρεμιέρα του στο Stage με τον Μιχάλη Μενιδιάτη και την Κατερίνα Στικούδη ξαναμίλησε για τις ικανότητές του μυαλού του. Αυτό δεν έχει να κάνει με την πίστη. Όταν το είπα θεωρήθηκα γραφικός, δεν θέλω να επαναλαμβάνω, ποτέ δεν είπα ψέματα», ενώ στη συνέχεια τόνισε πως όλοι μπορούν να το κάνουν αυτό: «Αυτό που λέω, μπορεί να το κάνει κάθε άνθρωπος. Αρκεί να το δουλέψει. Υπάρχουν πολλοί, δεν είμαι μόνο εγώ που μετακινούμε αντικείμενα με τη σκέψη, όχι τραπέζια και σπίτια, λεπτά αντικείμενα. Είναι εξάσκηση. Να καταλάβεις οτι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις».

Ο άνθρωπος που είπε τη μεγάλη σοφία «δεν τελειώνει μια αγάπη με ένα χωρισμό» δεν λέει ψέματα.

Λέγεται τηλεκίνηση. Είναι η υποθετική ικανότητα των ανθρώπων να μετακινούν αντικείμενα αποκλειστικά με τη δύναμη του μυαλού τους. Ο παραπάνω όρος έχει χρησιμοποιηθεί σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και σε βιντεοπαιχνίδια. Διάφοροι ισχυρίζονται ότι κατέχουν αυτή την ικανότητα (π.χ. Γιούρι Γκέλλερ). Οι περισσότεροι επιστήμονες δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη τέτοιων ικανοτήτων στον άνθρωπο, και κάποιοι αναπτύσσουν θεωρίες ότι τέτοιες ικανότητες προέρχονται από το υποσυνείδητο. Ως σήμερα δεν έχει αποδειχθεί η τηλεκίνηση σε αντικείμενα της καθημερινής εμπειρίας (μακρόκοσμος).

Τεράστια είναι η μάχη mind over matter στη φιλοσοφία. Πληκτρολογώντας στο Google «τηλεκίνηση για αρχάριους» κάναμε το πρώτο βήμα για να γίνουμε Jedi. Πώς συμβαίνει η «μετατόπιση» στην τηλεκίνηση: Η εγκεφαλική δραστηριότητα συγκεντρώνεται σε μια σκέψη, μια επιθυμία. Το υποσυνείδητο μυαλό ελέγχει όλες τις διαδικασίες του νευρικού συστήματος. Η δύναμη κατευθυνόμενου ρεύματος μετακινεί το επιθυμητό αντικείμενο.

 

Θα πρέπει να γίνετε ένα με το αντικείμενο, αισθανθείτε το, πιστέψτε ότι είναι μέρος του εαυτού σας. Συνδεθείτε με το αντικείμενο και δείτε αυτό σαν είναι προέκταση του χεριού σας, ή αναμίξτε την ενέργειά σας με το αντικείμενο και μετακινήσετε αυτό. Μην σκέπτεστε ή επιθυμείτε, απλά μετακινήστε αυτό. ( Όταν επιθυμείς κάτι είναι σαν να μη το έχεις )