Μεγάλο καλαμπούρι ο Έλον Μασκ. Τις τελευταίες ώρες δεν έχει αφήσει το διαστημικό κινητό του από τα χέρια και μας έχει ταράξει στα tweets, με την ειρωνική του διάθεση μετά την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων να γίνεται όλο και πιο έντονη. Γενικότερα, όπως καταλάβαμε και από τις κουβέντες του για τους Έλληνες, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μπορεί να γίνει ενοχλητικός, ειδικά όταν του ασκείται κριτική.

Εν μέσω ανησυχίας για το μέλλον του Twitter λοιπόν και σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, ο Έλον Μασκ τρολάρει τη διαδικτυακή κοινότητα με ένα μπαράζ αναρτήσεων. Ειρωνεύεται ο άνθρωπος και ειρωνεύεται συγκεκριμένα τα άτομα που στη γνωστοποίηση της εξαγοράς της πλατφόρμας με τους σχεδόν 400 εκατ. χρήστες, έκαναν λόγω για την απόλυτη καταστροφή.

https://twitter.com/elonmusk/status/1519480761749016577?ref_src=twsrc%5Etfw

«Η επόμενη εξαγορά μου θα είναι η Coca Cola για να ξαναβάλω κοκαΐνη» στο αναψυκτικό, έγραψε ο μεγιστάνας των Tesla και Space X και δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού έκανε και retweet μερικά -επιτυχημένα είναι η αλήθεια- memes που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες.

https://t.co/z7dvLMUXy8

Σε άλλα νέα, «η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», λέει ο Μασκ, την ώρα που οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν φόβους για το μέλλον της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα και την επιστροφή μπλοκαρισμένων χρηστών όπως ο Ντόναλντ Τραμπ. Τραμπ-Μασκ  το ίδιο μαγαζί θα μπορούσε να πει κάποιος.

«Μιλώντας για ελευθερία του λόγου, απλώς εννοώ αυτό που σημαίνει και για τον νόμο. Είμαι κατά της λογοκρισίας που ξεπερνά τα όρια του νόμου. Αν οι άνθρωποι θέλουν λιγότερη ελευθερία έκφρασης, θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να ψηφίσει νόμους. Ως εκ τούτου, το να υπερβεί κανείς τον νόμο είναι αντίθετο στην θέληση του λαού», έχει καρφιτσώσει από τις 26 Απριλίου και κάτι μας λέει ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή.