Πού να φανταζόταν ο περιβόητος Τζίμης, ο πρώτος Έλληνας δερματοστίκτης, που άνοιξε το πρώτο τατουατζίδικο στην Πλάκα το 1978 και οι Αρχές τον καταδίωκαν επειδή δεν είχε άδεια και θεωρούνταν “παράνομος”, ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα διοργανωνόταν στην Αθήνα, ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα φεστιβάλ τατουάζ της Ευρώπης, στο οποίο συγκεντρώνονται όχι μόνο Έλληνες συνεχιστές της τέχνης του, αλλά και μερικοί από τους πιο αναγνωρισμένους καλλιτέχνες παγκοσμίως.

Aναφερόμαστε φυσικά στο Athens Tattoo Convention, που έρχεται για 14η χρονιά -στις 13,14 και 15 Μαΐου– για να προσφέρει μια απίστευτη εμπειρία στους αμέτρητους επισκέπτες από όλον τον κόσμο που συρρέουν στο γήπεδο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο αποκλειστικά για αυτό το υπερ-φεστιβάλ.

Πάρε το εισιτήριο για όλη την διοργάνωση εδώ

Πώς γίνεται άλλωστε να μην γεμίσει με κόσμο ένα μέρος, όπου θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι 350 από τους πιο κορυφαίους tattoo artists της εγχώριας και της διεθνούς σκηνής και θα παρουσιάζουν live την τέχνη τους, “χτυπώντας” tattoo σε όποιον πρόλαβε να κλείσει τη θέση του. Ανάμεσά τους θα είναι και ο Carlos Rojas από το Los Angeles, ο Rudy Fritsch από την Ιταλία, ο Robert Hernandez από τη Μαδρίτη, ο Gabriele Cardosi και ο MAIC που είναι Tattoo Artist στο Λονδίνο, ο Pili Mo’o από την Τενερίφη, ο οποίος είναι πραγματικά ένας αληθινός θρύλος της πολυνησιακής τέχνης τατουάζ με ξυλάκια.

Πάρε το εισιτήριο για όλη την διοργάνωση εδώ

Όλο το τριήμερο θα πραγματοποιούνται διαγωνισμοί για την ανάδειξη του καλύτερου τατουάζ διαφόρων ειδών: color tattoo, black and gray, dotism, tribal, old school και realistic στα κεντρικά stages του event. Όμως, το Athens Tattoo Convention δεν είναι απλώς ένα festival για tattoo. Είναι μια μεγάλη urban γιορτή – ορισμός του “Χαμός θα γίνει”, με απίστευτες παράλληλες δράσεις, που πραγματικά είναι να απορείς πώς γίνεται κάποιος να μην πάει έστω και μια από τις τρεις ημέρες.

Συγκεκριμένα, μας περιμένει:

* live συναυλία από Mama Sings Fire με groove, pure rock n’ roll μουσική
*ένα μεγάλο event μέσα στο ήδη μεγάλο tattoo event, που θα πραγματοποιηθεί από την Monster σε συνεργασία με την Color Skate, όπου περισσότεροι από 150 skateάδες και BMXάδες θα συγκεντρωθούν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με skate/BMX ramps, προσφέροντας ένα εξαιρετικό θέαμα γεμάτο ένταση
*σεμινάρια από αθλητές πυγμαχίας σε κανονικό boxing ring, όπου και τις τρεις μέρες του event θα μπορεί ο καθένας να μάθει τα πρώτα του χτυπήματα
*δωρεάν tattoo από τη Vans. Το ​​street wear brand θα στήσει για όλο το τριήμερο ένα περίπτερο, όπου δύο tattoo artists θα “χτυπούν” Vans related tattoos
*body painting
*arcades corner
*Catering, το οποίο θα έχει από καφέ και σνακ μέχρι μαγειρευτά φαγητά.
*Shopping area, όπου θα στηθούν δεκάδες μικρά μαγαζάκια.

Παράλληλα, για μια ακόμη χρονιά, θα υπάρχει ειδικός χώρος, όπου όποιος θέλει θα μπορεί να “χτυπήσει” ένα αστεράκι με κόστος 20 ευρώ, τα οποία θα δοθούν εξ ολοκλήρου στο Make a Wish, βοηθώντας έτσι να εκπληρωθούν οι πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με σοβαρές ασθένειες και να τους δοθεί η ελπίδα ότι όλα μπορούν να συμβούν. 

More Info:
Παρασκευή 13/5 (14:00-00:00)
Σάββατο 14/5 (11:00-00:00)
Κυριακή 15/5 (11:00-22:00)
Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do
Πάρε το εισιτήριο για όλη την διοργάνωση εδώ
 
http://www.athenstattooconvention.gr/

FB: @athenstattooconvention
Instagram: @athenstattooconvention