Δεν είναι εύκολο πάντα να βρεις τον ειδικό ψυχικής υγείας που θα σε ξεκλειδώσει, θα καταφέρει να τον εμπιστευτείς και να του αποκαλύψεις εκείνες τις πτυχές του χαρακτήρα σου που κρατάς καλά κρυμμένα. Μερικές φορές μπορεί να πάθεις εξάρτηση και μερικές μπορεί να φτάσεις σε σημείο να μην ξέρεις πώς να διακόψεις τη σχέση σου μαζί του/της.  Η κοινότητα του BuzzFeed ρώτησε τα μέλη της πότε αποφάσισαν να «χωρίσουν» τον ψυχολόγο τους.

1. “Ξεκίνησα θεραπεία το 2020. Στις δυο πρώτες επισκέψεις μιλήσαμε για τις σχέσεις μου, την οικογένεια και τη δουλειά. Ωστόσο, κάθε φορά με ρωτούσε τις ίδιες βασικές ερωτήσεις κατά τη συνεδρία. Δεν θυμόταν τις σημαντικές αλλαγές στη ζωή μου (το θάνατό της μητέρας μου). Ευτυχώς, ήρθε η πανδημία και σταμάτησα τη θεραπεία. Βρήκα κάποιον άλλο και θυμάται ακόμη και ποια καρέκλα προτιμούσα στο γραφείο της”.

2. “Επί δύο χρόνια μιλούσα για το άγχος μου. Και προτιμούσε να μιλάει για τις σχέσεις μου. Το άγχος μου παρέμεινε. Μου έλεγε πώς να φερθώ μέσα στις σχέσεις μου. Ήθελε έλεγχο. Εγώ είχα κρίσεις πανικού και μου έλεγε ότι φταίνε τα άστρα και ο ανάδρομος Ερμής. Οι κρίσεις πανικού μου χειροτέρευαν και βρήκα έναν ειδικό που με βοήθησε πραγματικά“.

3. “Μου είπε να κλείσω τα μάτια μου για να κάνουμε μια άσκηση. Όταν τα άνοιξα τον βρήκα αποκοιμισμένο στην καρέκλα του. Φυσικά ακύρωσα τα μελλοντικά ραντεβού μας. Και βρήκε το θράσος να μου στείλει email λέγοντας ότι αποφεύγω να αντιμετωπίσω τα προβλήματά μου και να επιστρέψω στις συνεδρίες”.

4. “Έμεινα έγκυος, γέννησα και είχα επιλόχεια κατάθλιψη. Μου είπε να θηλάσω το μωρό για να μου περάσει. Ήταν το τελευταίο ραντεβού μας”.

5. “Αποφάσισα να αλλάξω ψυχολόγο όταν μου έκανε slut shaming για τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων μου. Μου είπε ότι κανείς δεν θέλει να παντρευτεί κάποιον που κάνει casual sex”.

6. “Είμαι γκέι. Μου είπε ότι ξέρει για τα προβλήματα των κουήρ γιατί η κόρη της έχει πολλούς γκέι φίλους και μιλάνε «για αυτά τα πράγματα». Τότε κατάλαβα ότι μάλλον δεν ταιριάζουμε”.

7. “Δυσκολευόμουν να συνηθίσω τη ζωή σε μια μεγάλη πόλη μετά τη μετακόμιση. Ο σύζυγός μου είχε μια εξαιρετική επαγγελματική πρόταση και αποφασίσαμε να αλλάξουμε τη ζωή μας. Κι αντί να με ακούσει μου έκανε σχόλια του στιλ «δεν είμαστε στη δεκαετία του ’50 και να ακολουθούμε τη ζωή του άνδρα μας». Έπρεπε να απολογηθώ για τις επιλογές μου”.

8. “Ζήτησε επίμονα να της γράψω μια κριτική στο Google. Αποφάσισα να αραιώσω τις συνεδρίες και εκείνη μου έστειλε μήνυμα ότι την πλήγωσα με την συμπεριφορά μου. Δεν νομίζω ότι είχε καταλάβει τα όρια του ψυχοθεραπευτή”.

9. “Αποφάσισα να βρω νέο ψυχολόγο όταν η σχέση μου με την προηγούμενη έμοιαζε περισσότερο σαν δυο φίλες που βγήκαν για brunch και παραπονιούνται για το αγόρι τους παρά με θεραπεία. Την πλήρωνα για να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω τα προβλήματα μου. Σίγουρα όχι για να ακούω τα δικά της“.

10. “Πήγα σε ψυχολόγο γιατί είχα πρόβλημα στη σχέση μου. Με συμβούλευε να χωρίσω. Δεν λάμβανε υπόψη του ότι ήθελα να κάνω τη σχέση να δουλέψει. Άρχισε να με αποκαλεί «ελκυστική», «όμορφη» περισσότερες φορές από όσες είχα ανάγκη να το ακούσω από τον ψυχολόγο μου. Ήταν άβολο”.