Κερδίζεις τις εκλογές, σπας την κατάρα της επανεκλογής στη Γαλλία, κάνεις πολλούς να αναφωνήσουν -κακώς- «ψήφισα το λιγότερο κακό», προγραμματίζεις την πρώτη σου μετεκλογική δημόσια εμφάνιση, φτάνεις στη λαϊκή αγορά του Παρισιού, τρως ντομάτες. Είχες πρόγραμμα Εμμανουέλ Μακρόν και μπράβο σου.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Γάλλος πρόεδρος και λάτρης των τραπεζών, μετά τη μεγάλη του νίκη απέναντι στη Μαρί Λεπέν, της αρχιέρειας της ακρoδεξιάς πριν από μερικές ημέρες, αποφάσισε να κάνει την πρώτη του μετεκλογική εμφάνιση. Όχι, δεν πήγε σε κάποιο από τα γνωστά μπιστρό του Παρισιού να πιει το εσπρεσάκι του, πήγε στην υπαίθρια αγορά στο Cergy. Είναι με τον απλό λαό ο Μακρόν, το έχει αποδείξει άλλωστε. Ίσως και όχι.

Μόλις πάτησε το πόδι του στη λαϊκή αγορά, άρχισαν να πέφτουν διάφορα λαχανικά και όχι, δεν είναι κάποιος παράξενος χαιρετισμός που κάνουν οι Γάλλοι όταν θέλουν να υποδεχτούν κάποιον. Ένας κύριος, λοιπόν, άρπαξε κάτι (ν)τομάτες από έναν πάγκο και τις πέταξε όπως πετούσατε εσείς παλιά τα πορτοκάλια στο παράθυρο του γείτονα.

https://t.co/6TW03V5kRG

Όταν άρχισαν να εκτοξεύονται τα λαχανικά, άμεση ήταν η αντίδραση των σωματοφυλάκων του, όπως βλέπουμε φυσικά και από τα βίντεο που έχουν ανέβει στα social media . Οι αρχές ασφαλείας είχαν την εξαιρετική ιδέα να ανοίξουν μία ομπρέλα για να προστατεύσουν τον ένοικο των Ηλυσίων. Αν και για λίγα λεπτά προκλήθηκε πανικός, τελικά ο Μακρόν ούτε καν λέρωσε το απίθανο κοστούμι του. 

Ας έδιναν ένα Ραφάλ τζάμπα για να ηρεμήσει ο κόσμος.