Μερικές φορές όλα πάνε στραβά. Εξαιρετικά στραβά. Σε σημείο που κάνουν τους παρόντες στη στιγμή να νιώθουν πως είναι μέρος κάποιου σουρεαλιστικού πειράματος. Στο μεταξύ, κάποιες τέτοιες στιγμές, υπάρχει γύρω εκείνος ο θεούλης που είναι αρκετά on alert και γρήγορος ώστε να σηκώσει το κινητό, να ανοίξει την κάμερα και να απαθανατίσει τον σουρεαλισμό τον ίδιο.Σ υχνά, ο σουρρεαλισμός κερδίζει την πραγματικότητα. Ή μεταμφιέζεται σε πραγματικότητα. Δεν έχουμε καταλήξει. Σε κάθε περίπτωση, τον σουρεαλισμό αυτό καταλήγουμε να τον αποδεχόμαστε, σαστισμένοι από την καθημερινότητα και τη ρουτινιασμένη της επαναληπτικότητα. Πόσες φορές μια φευαλέα σκηνή σε έχει κάνει να γελάσεις δυνατά, μόνος στο αυτοκίνητο, κάνοντάς σε να πιστεύεις πως για λίγα δευτερόλεπτα εισήλθες κατά λάθος σε παράλληλο σύμπαν; Αλλά αυτά τα έχουμε πει, όταν μιλούσαμε για εκείνες τις φωτογραφίες που μας έκαναν να πιστέψουμε πως όντως υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα

Ιδανικά θα υπήρχε και ένας ντιτζιταλικός “κουβάς” όπου όλες αυτές οι σουρεάλ φωτογραφίες θα ήταν μαζεμένες. Κι όμως υπάρχει. Σε μορφή λογαριασμού στο Instagram και σε γκρουπ στο Facebook. Πρακτικά, το “Weird Images Worth Seeing” είναι κάτι σαν σύμπαν, στο οποίο βλέπεις κλικς από εκείνα που δεν θα περίμενε ούτε ο φωτογράφος τους λογικά να γίνουν. Πρόκειται για φωτογραφίες από κάθε γωνία του κόσμου. Οι “παράξενες” φωτογραφίες του κοινού ανεβαίνουν στο γκρουπ από τα μέλη και μετά ανεβαίνουν στο Instagram το οποίο λειτουργεί κάπως σαν την πιο “παράξενη” γκάλερι στιγμών που μπορείς να βρεις εκεί έξω. 

Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις βαρεθεί το “Things That Are Not Aesthetic”, ενδέχεται να βρήκες το νέο αγαπημένο σου WTF σύμπαν. 

Διάβασε ακόμα στο Provocateur:

Πώς φανταζόμαστε απ’ τις φωτογραφίες 10 πόλεις και πώς είναι στην πραγματικότητα

Η ζωή μας είναι ένα ψέμα και αυτές οι φωτογραφίες θα σε πείσουν

8 φωτογραφίες με τα χειρότερα εγκλήματα κατά της καλής αισθητικής