Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι από τότε που ο μην με ακουμπάς Κωνσταντίνος Εμμανουήλ πάτησε το πόδι του στον Άγιο Δομίνικο, το ριάλιτι επιβίωσης πήρε τα πάνω του και ανέβηκε ξανά στις προτιμήσεις των τηλεθεατών που, μην έχοντας κάτι καλύτερο να κάνουν, περνούν την ώρα τους χαζεύοντας αγωνίσματα, τσακωμούς και κουτσομπολιά κάτω από τον καυτό ήλιο της Καραϊβικής. Δεν το λέει μόνο η AGB. Πέρα από τα μηχανάκια που «γράφουν» τα χιλιόμετρα του Survivor, υπάρχει και το Twitter και είναι και αυτός ένας τρόπος για να καταλάβουμε την επιτυχία ή την αποτυχία ενός τηλεοπτικού προγράμματος. Ε, το όνομα του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ τρεντάρει σχεδόν σε κάθε επεισόδιο και έτσι όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο 37χρονος makeup artist «πουλάει».

Εκτός από τον εκκεντρικό παίκτη και τη γενικότερη συμπεριφορά του, όμως, «πουλάνε» και τα δράματα και όταν ο «Είμαι ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ» αποφασίζει, για παράδειγμα, να μην αγωνιστεί γιατί βρέχει βολτάροντας με μια ομπρέλα, γίνεται διαδικτυακός χαμός, πού να είχαμε δηλαδή και κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Α, ναι, φυσικά και είχαμε τραυματισμούς και μάλιστα εντυπωσιακούς, τόσο εντυπωσιακούς που έκαναν ακόμα και εσένα να σηκωθείς από τον καναπέ που χύθηκες μετά το τραπέζι του Πάσχα για να εκφράσεις την αγωνία σου. Ναι, μιλάμε για άθλο.

Ποιος όμως από αυτούς τους δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ ήταν πιο επικίνδυνος; Τα βάλαμε κάτω, μελετήσαμε την κινησιολογία του, το έδαφος και τις συνθήκες της πρόσκρουσής του και καταθέτουμε τα συμπεράσματά μας.

O τραυματισμός στο χέρι Vol.1

Αν υπήρχε ένα διαιτητής, θα φώναξε «συνεχίζεται». Ο ίδιος βέβαια, μουγκρίζει από τον πόνο. Αν και στο βίντεο δεν βλέπουμε κάτι περίεργο, αλλά ούτε και επικίνδυνο (τσεκάρει και την κάμερα), οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό του και να τον προστατέψουμε από σχόλια όπως «ψέματα λέει» και «έχει τραυματιστεί πιο πολλές φορές και από τον Λεβέκ».

Ο τραυματισμός στο χέρι Vol.2

Εδώ ίσως ο παίκτης της μπλε ομάδας το παράκανε, ειδικά όταν όταν είπε ότι «πάει το χέρι μου, πονάω». Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, αρχίζει και πέφτει πριν την ώρα του, όπως κάνει συνήθως και ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Επίσης, το νερό έκανε την πτώση του λιγότερο επώδυνη. Τζάμπα έτρεξαν οι παίκτες και οι γιατροί για να δουν αν είναι καλά. Μόλις ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ κάθισε τελικά σε μια καρέκλα το ξέχασε για λίγο, ζήτησε λίγη κρέμα, βγάζει ένα «Αααα» και φτιάχνει το μαλλί. Overreacting το λένε οι Αμερικανοί αλλά ποιοι είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τον τραυματισμό ενός ανθρώπου;

O τραυματισμός στο κεφάλι

«Αααα. Ουυυυυ. Αααααα. ΑΑΑΑΑ. Ου. Α. Ουυυυυ. Αα. Ουου. Α. Ου. Ουυυυυυυ. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. Ου. Α. Ουυυυυυυ». Αυτό είναι αρκετό για να περιγράψουμε τον ανατριχιαστικό τραυματισμό του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ. Πραγματικά τρομάξαμε και πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή ότι έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο, όπως και έγινε. Δίκαια κερδίζει και το βραβείο καλύτερου τραυματισμού.

Bonus: Με τον πυρετό και τις ζαλάδες δεν παίζουν, παιδιά.