Υπάρχει κάποιος viewer στο Netflix; Μα την Παναγία, απορία το χω. Βλέπει κανείς σοβαρός επαγγελματίας αυτές τις σειρές πριν τις λανσάρουν; Ή λένε «οκ, έχουμε τα μεγάλα ονόματα, ωραία ρουχαλάκια, μια υπόθεση βγαλμένη από το #metoo, ρίχτο, θα πιάσει». Και δεν τα κάνει μόνο το Netflix αυτά τα σαχλοσίριαλ που θυμίζουν τη Λάμψη, είδαμε και τα χαΐρια του Undoing και του Little Fires Everywhere.

Το ξέρουμε, περνάς άπειρες ώρες στο δρόμο, στη δουλειά και όταν γυρνάς σπίτι δεν θέλεις  να μιλάς και πολύ. Θέλεις να αράξεις καναπεδάτος και να κάνεις κάτι (στην ουσία τίποτα). Αυτό είναι το Anatomy of a Scandal. Ένας μη ουσιαστικός τρόπος να περάσεις χρόνο σπίτι σου. Το ξέρει καλύτερα από όλους μας ο Ντέιβιντ Ε. Κέλεϊ και κάνει έτσι καριέρα.

https://twitter.com/hashtag/AnatomyOfAScandal?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Τι να πούμε για αυτή τη σειρά; Δες το τρέιλερ. Και μόνο. Η Σόφι είναι μια ρομποτική ξανθιά κερατωμένη μητέρα που ζει σε επαύλεις και λέει στις φίλες της ότι μετά από τόσα χρόνια κάνει ακόμη παθιασμένο σεξ με τον άντρα της, επιλέγοντας να αγνοεί την πραγματικότητα. Ο άντρας της είναι από αυτούς τους πολιτικούς που την πέφτουν σε νέες γυναίκες και νιώθουν υποχρεωμένοι να κάνουν εξωσυζυγικό σεξ χωρίς πραγματικά να ρωτάει τις γυναίκες γύρω του αν συναινούν. Από τη ζωή βγαλμένα. Υπάρχει το θέμα της συναίνεσης αλλά το περνάνε όπως το top coat η τεχνίτρια νυχιών. Θέλει προσπάθεια να την παρακολουθήσεις αυτή η σειρά. Ειδικά όταν βλέπεις σκηνές σαν εκείνη που ο Υπουργός κατηγορείται για βιασμό και ο σκηνοθέτης τον βάζει να ίπταται στον αέρα και να πέφτει σιωπηλά στο έδαφος. Κρίμα.

Σαν να βλέπεις το Downton Abbey θα αισθανθείς, ποτέ. Αλλά παίζει η Μισέλ Ντόκερι. Ένας ανερχόμενος συντηρητικός πολιτικός κατηγορείται για βιασμό. Πιστεύει ότι είναι πανίσχυρος και τόσο προνομιούχος που μπορεί να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη. Γνώρισε τη σύζυγό του στην Οξφόρδη και τον μελλοντικό Πρωθυπουργό της Αγγλίας και μια δικηγόρο που δεν είναι αυτή που φαίνεται.

Δεν ξέρει τι είναι αυτή η σειρά. Σίγουρα δεν είναι πολιτικό θρίλερ. Δεν το λες και δικαστικό δράμα. Δεν το λες και μελέτη έγγαμου βίου. Το λες όμως και λόγο που εξαφανίζονται οι συνδρομητές. Μείναμε σαν τους στρατιώτες του Πήλινου Στρατού όταν τελείωσε το έκτο επεισόδιο να αναρωτιόμαστε γιατί. Τελείωσε χωρίς να μας προειδοποιήσει. Χωρίς να τελειώσει δηλαδή. Δεν θυμόμαστε καν την πλοκή της σειράς με το φινάλε της. Κανείς δεν ασχολήθηκε με το θύμα βιασμού, την Ολίβια. Την γυναίκα που βρήκε το θάρρος να τον καταγγείλει. Κι αυτό λέει πολλά για μια σειρά που ασχολείται με το θέμα της συναίνεσης. Και την ηθική πυξίδα του Netflix.

Το οποίο φινάλε είναι πολύ τακτοποιημένο. Η Σόφι με τα παιδάκι της τρέχουν ευτυχισμένα κάπου στο Σάσεξ και η Κέιτ συνεχίζει την καριέρα της. Κλισέ; Ναι, τι περίμενες; Αν θέλεις κάτι πραγματικά ποιοτικό δες το Severance.