To να μπαίνεις σε ένα αεροπλάνο μπορεί να είναι μια εμπειρία αγχωτική, είτε γιατί φοβάστε να πετάξετε είτε γιατί είστε νευρικοί για το πόσα πράγματα έχετε να κάνετε πριν το ταξίδι σας, όπως το να ετοιμάσετε βαλίτσες ή να τελειώσετε δουλειές που έχετε αφήσει στη μέση. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν τρόποι για να το αντιμετωπίσουμε αν και ο συγκεκριμένος δεν είναι και ο πιο συνηθισμένος. Σίγουρα πάντως είναι ο πιο γλυκός.

Λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και καθυσηχαστικό από την παρουσία ενός ζώου όταν τα νεύρα μας ή η αγωνία μας έχουν χτυπήσει «κόκκινο». Αυτό σκέφτηκαν μάλλον και στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο όταν αποφάσισαν, μέσω ενός προγράμματος, να φέρουν πισστοποιημένα ζώα στους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου ώστε να παρέχουν «ψυχολογική υποστήριξη» σε επιβάτες που δεν περνούν και πολύ καλά στις πτήσεις

Αν και τα κατοικίδια που θεωρούνται καταλληλότερα για αυτές τις περιστάσεις είναι τα σκυλιά, πρόσφατα είχαμε μία ακόμα προσθήκη: ένα φλαμανδικό γιγάντιο κουνελι που ονομάζεται Alex the Great και όπως είδαμε, είχε ιδιαίτερη πέραση.

 

 

Το πρόγραμμα Wag Brigade που ιδρύθηκε το 2013, αποτελείται πλέον από 16 μοναδικά ζώα, 14 σκύλους, τον Alex και ένα γουρούνι που ονομάζεται Lilou. Η αποστολή του προγράμματος είναι απλή: να κάνει τις μετακινήσεις των επιβατών πιο ευχάριστες. Φυσικά, οι πιο σημαντικές πτυχές αυτού του στόχου είναι τα πρόσωπα του προγράμματος, τα ίδια τα κατοικίδια. Κάθε ένα είναι πιστοποιημένο μέσω του Προγράμματος Animal Assisted Therapy (AAT) και επιλέγεται ειδικά για την ιδιοσυγκρασία του και την καταλληλότητα του αεροδρομίου.

Οι Φλαμανδοί «γίγαντες», η μεγαλύτερη φυλή κουνελιών, είναι γνωστοί για τη φιλική, χαλαρή φύση τους και την υπομονή τους κατά τον χειρισμό. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον Alex τέλειο για αυτή τη δουλειά. Μήπως διαφωνείτε;

Αν και τώρα ζει με μια στοργική οικογένεια και μοιράζεται αυτήν την αγάπη αλληλεπιδρώντας με ανθρώπους, δεν ήταν πάντα έτσι. Ο Alex διασώθηκε από μια φάρμα κουνελιών στην κεντρική Καλιφόρνια, όπου ζούσε κάτω από άσχημες συνθήκες. «Ήταν καλυμμένος με ψύλλους και η γούνα του ήταν μπερδεμένη», περιγράφει ο συνιδιοκτήτης του. Ευτυχώς, εκείνος κατάφερε να πείσει τον αγρότη να τον αφήσει να αγοράσει τον Alex για «ένα σημαντικό χρηματικό ποσό». Έπειτα πήρε το κουνέλι στο σπίτι και «τον φροντίσαμε. Είναι ξανά υγιής και γρήγορα είδαμε ότι είχε μια τρομερή προσωπικότητα».

Λοιπόν, μήπως ήρθε η ώρα να μπείτε στο αεροπλάνο;

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex (@alex.thegreat100)