Κυρίες και κύριοι γνωρίστε τη Sara Puhto, μια 25χρονη Φινλανδή δημιουργό περιεχομένου και υπέρμαχο της αποδοχής του σώματός μας όπως ακριβώς είναι, χωρίς φίλτρα και ιδιαίτερες πόζες. Η Sara έχει συγκεντρώσει 380.000 ακόλουθους δείχνοντας πόσο ψεύτικες μπορεί να είναι οι φωτογραφίες στα social media και μόλις την ανακαλύψαμε, καταλάβαμε πολύ γρήγορα ότι είναι φίλη μας. Το ίδιο, φυσικά, είχε κάνει και διάσημη TikToker, RIKKI.

Μέσω της δημοφιλούς σειράς φωτογραφιών της Posed v. Unposed, η οποία αντιπαραθέτει τη φυσική μορφή της και μια παραμορφωμένη της εκδοχή, η δημιουργός ελπίζει να αποθαρρύνει τους άλλους να συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους ανθρώπους στο διαδίκτυο. Με λίγα λόγια θέλει να μας πει ότι δεν χρειάζεται να μοιάζουμε με την Κιμ Καρντάσιαν.

Η Sara για να μας πείσει χρησιμοποιεί τον εαυτό της ως παράδειγμα, δείχνοντάς πώς μπορεί να πόζαρε στο παρελθόν για μερικά likes επιβεβαίωσης και πώς ποζάρει τώρα. Πλέον, δείχνει τον πραγματικό της εαυτό και δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό.

Η ιδέα της ενδιαφέρουσας αυτής σειράς της ήρθε το 2016, όταν το προφίλ της στο Instagram έκανε μια απότομη στροφή και προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα, αντικατοπτρίζοντας το ταξίδι της από τη μη φυσική στη φυσική της εικόνα.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Puhto (@saggysara)

«Ένιωθα ότι ήμουν η μόνη που κοιτούσα συνεχώς εικόνες στο Instagram και αισθανόμουν ότι δεν ήμουν ποτέ αρκετά καλή, καθώς συνέκρινα το σώμα μου με όλες τις «τέλειες» φωτογραφίες. Αλλά άρχισα να συνειδητοποιώ ότι δεν ήμουν η μόνη που έκανε κάτι τέτοιο και δεν ήθελα οι γύρω μου να συνεχίσουν να αισθάνονται όπως εγώ, με αυτή την εμμονή να φαίνονται αντάξιοι του Instagram όλη την ώρα. Έτσι άρχισα να δημοσιεύω φωτογραφίες για το ποια είναι η πραγματικότητα πίσω από τις φωτογραφίες μου στο Instagram».

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Puhto (@saggysara)

«Αυτή η τελειότητα που κάποιοι άνθρωποι κυνηγούν δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, επομένως δεν πρέπει να αγχώνουμε τόσο πολύ γι’ αυτήν και αντίθετα να μάθουμε να αρχίζουμε να εκτιμούμε τον εαυτό μας όπως είμαστε στην πραγματικότητα».

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Puhto (@saggysara)

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτές οι εικόνες που βλέπουμε καθημερινά μπορούν να επεξεργαστούν, να αλλάξουν και δεν είναι πάντα μια ρεαλιστική απεικόνιση των σωμάτων και της διαφορετικότητας των ανθρώπων στην κοινωνία. Όλοι έχουμε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Η μοναδικότητά σας σάς κάνει ξεχωριστούς.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Puhto (@saggysara)