Δυο κολλητοί που περνάνε δύσκολα στο λύκειο αποφασίζουν ότι η μέταλ μουσική θα τους σώσει. Κα επιβεβαιώνουν τον κανόνα που θέλει τους μεταλάδες να είναι τα καλύτερα παιδιά  (ακόμη και οι χατζημεταλλάδες). Το ταινιάκι ενηλικίωσης είναι πρότζεκτ του Ντάνιελ Μπρετ Γουάις (έγραψε το σενάριο) που γνωρίσαμε, αγαπήσαμε και μισήσαμε μέσα από το Game of Thrones. Μέχρι και ο Τομ Μορέλο έχει εμπλακεί σε αυτό το πρότζεκτ, το τίμιο πρότζεκτ.

Οι δυο κολλητοί από το δημοτικό είναι οι SkullFucker κι αν έχετε παιδιά που δεν ξέρουν τους Judas Priest (δεν κρίνω αλλά γιατί;) καλό θα ήταν να την παρακολουθήσετε παρέα αυτή την ταινία. Οικογενειακή κωμωδία είναι. Και μιλά για τα έφηβα αγόρια που αναζητούν μια ταυτότητα μέσα από τη μουσική. Δεν θα ξεχάσω τους συμμαθητές μου που ντύνονταν σαν τον Κομπέιν στο γυμνάσιο, κυρίως το μαλλί τους το βαμμένο (θάνατος της αισθητικής).Είναι μια ανόητη ταινία για να περάσετε ευχάριστα μια συννεφιασμένη Κυριακή. Η υπόθεση είναι ένα τεράστιο κλισέ. Οι απροσάρμοστοι έφηβοι Χάντερ και Κέβιν ξέρουν καλά πώς θα λάμψουν: πρέπει να αφοσιωθούν στη μέταλ, να κερδίσουν τη Μάχη των Συγκροτημάτων και να δοξαστούν ως θεοί.

Παιδί διαζευγμένων γονιών γίνεται δύστροπο και ελάχιστα παραβατικό (η μητέρα τον εγκατέλειψε με τον κάπως cringe μπαμπά). Είναι θυμωμένος κι ακούει μέταλ. Στα καλά νέα, έχει το κατάλληλο μαλλί για το είδος αυτό. Ο μικροκαμωμένος φίλος του χωρίς να έχει ιδέα από τη δισκογραφία των Pantera και των Black Sabbath καταλήγει στο τέλος ο καλύτερος ντράμερ για την σχολική μπάντα. Ο Κέβιν και ο Χάντερ δεν έχουν μπασίστα και φίλους, αυτό είναι ένα πρόβλημα.  Βρίσκουν ένα κορίτσι με διπολική διαταραχή (υπέροχη κοινωνική αποστιγματοποίηση της ψυχικής διαταραχής) που παίζει κλασσική μουσική με το βιολοντσέλο της και κάνουν θαύματα . Το τρίπτυχο Sex & Drugs & Rock & Roll υπάρχει αλλά πολύ επιφανειακό δοσμένο, εσκεμμένα μάλλον.

Στα καλύτερα νέα, παίζει και ο Τζο Μαντζιανέλο. Δεν μας χάλασε. Υποδύεται ένα ψυχολόγο πρώην μεταλά που σώζει τους SkullFucker. Η σκηνή στο mosh pit θα σε κάνει να γελάσεις σίγουρα. Και αξίζουν οι τίτλοι τέλους για το War Pigs. To soundtrack είναι καλύτερο από την ταινία. Και αξίζει να δούμε τα επόμενα βήματα του Άντριαν Γκρίνσμιθ. O Τζέιντεν Μάρτελ είναι ο επόμενος σταρ του Χόλιγουντ.