Το βάψιμο των αβγών τη Μεγάλη Πέμπτη είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα. Η παράδοση μάλιστα επιτάσσει να τα βάφουμε κόκκινα. Η χριστιανική παράδοση θέλει τα αβγά, σύμβολο της γονιμότητας και της έναρξης ενός νέου κύκλου ζωής. Μπορείτε να βάψετε τα αβγά σας με κρεμμύδια, παντζάρια ακόμη και με φύλλα λουλουδιών.Αλλά, υπάρχει μια τάση που ξεκίνησε στο Instagram το 2016 και -παραδόξως- δεν έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής -μεταξύ μας, καταλαβαίνουμε το γιατί. Κάποιοι θα μιλήσουν για όμορφα έργα τέχνης αν ψάξουν το #easterbutt.

Μπορεί να χάσαμε το hashtag όσο ήταν δημοφιλές, όμως το make up artist, Marky Make Up, συνεχίζει να το διατηρεί ζωντανό κι έτσι πόσταρε και φετος μια σειρά από «πασχαλινά αβγά». Ρίξε μια ματιά και αν σε ενθουσιάσει το #easterbutt σε περιμένουμε μετά το σκρολάρισμα.

Αυτά τα «αβγά» έρχονται σε μια σειρά χρωμάτων και σχεδίων, από το κλασικό οβάλ μέχρι εκείνο με ζωγραφισμένο το πρόσωπο της Μόνα Λίζα, για φιλότεχνους. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Who The Eff (@whotheeff)

Το γιατί αυτοί οι άντρες συμφώνησαν να ζωγραφίσουν λαγουδάκια και κοτόπουλα στα οπίσθια τους μάς ξεπερνά, αλλά αυτό είναι το Internet. Θα συμφωνεί λογικά και ο Marky.

Βέβαια, όπως πολλά φανταστικά πράγματα στο ιντερνετ, το #easterbutt ξεκίνησε από -πού άλλου;- απο το BuzzFeed, με αφορμή ένα φωτογραφικό Project με τα εξής δύο συστατικά: ανδρικοί γλουτοί και πασχαλινά σχέδια. «Βαρεθήκατε να βάφετε τα ίδια παλιά Πασχαλινά αβγά χρόνο με τον χρόνο; Σε νιώθουμε — δεν είναι εύκολο! Γι’ αυτό λανσάρουμε τα Easter Butts! Είναι σαν τα αβγά, αλλά μεγαλύτερα και καλύτερα από κάθε άποψη», είπαν οι συντάκτες του BuzzFeed.  

Ξεκινώντας με την απαιτούμενη viral ωθηση, δεν ήταν δύσκολο το project να κατακτήσει το Instagram και από εκεί να πέρασει στα χέρια των make up aritst και τελικά στην ψηφιακή αθανασία. Τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία, και ποιος ξέρει ίσως ένα νέο έθιμο να έχει γεννηθεί. Ναι οκ, υπερβολή θα πείτε, αλλά μήπως ήσασταν μπροστά όταν γεννιούνταν άλλά καθιερωμένα έθιμα ώστε να έχετε και άποψη; Δεν ήσασταν.

Άσχετο tip των μανάδων μας: Για το βάψιμο των αβγών είναι προτιμότερα τα άσπρα αβγά και όχι τα σκούρα μπεζ, γιατί τα άσπρα αβγά θα βαφτούν πολύ καλύτερα και το κόκκινο χρώμα θα είναι εντονότερο.Το βάψιμο των αβγών γίνεται πάντα τη Μεγάλη Πέμπτη, για αυτό και την αποκαλούμε «Κοκκινοπέφτη».

Στο τσούγκρισμα πάντως δεν ξέρουμε τι φάση παίζει.