Όταν παρακολουθούμε δύο εχθρούς στην μικρή μας οθόνη ή τον κινηματογράφο, μερικές φορές ξεχνάμε ότι είναι αληθινοί άνθρωποι και ότι δεν ακολουθούν ένα σενάριο ούτε χρησιμοποιούν μέικ απ και ειδικά εφέ για να πιουν ένα καφέ με τους φίλους τους. Βέβαια, υπάρχουν φορές που μερικοί ηθοποιοί δεν γνωρίζονταν πριν από τα γυρίσματα μιας ταινίας και συμπεριφέρονται ως αντίπαλοι. Η ανταγωνιστηκότητα στο Χόλιγουντ, άλλωστε, είναι μεγάλη. Μερικές φιλίες, όμως, ανθίζουν μετά τα γυρίσματα.

Για παράδειγμα, ο Ίαν ΜακΚέλεν και ο Πάτρικ Στιούαρτ. Τους βλέπουμε στο X-Men και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η φιλία τους κρατά από τη δεκαετία του 1970. Ο Στιούαρτ, μάλιστα, είχε παρευρεθεί και στον γάμο του “Μαγκνίτο”. Όπως είχε πει ο ΜακΚέλεν ότι «είμαστε ο ίδιος ηθοποιός, στην πραγματικότητα. Κάναμε την ίδια καριέρα. Άρα είμαστε συνομήλικοι. Είμαστε ίσοι. Δεν είμαστε αντίπαλοι». Ποιοι άλλοι αναγκάστηκαν να παίξουν τους πλακωμένους ενώ στην πραγματική ζωή είναι φίλοι; Αρκετοί, ακολουθούν μερικά από τα «δίδυμα».

Κρις Χέμσγουορθ – Τομ Χίντλστον 

via GIPHY

Ο Κρις Χέμσγουορθ και ο Τομ Χίντλστον έπαιξαν τα αδέρφια Λόκι και Θορ, που, μεταξύ μας, δεν έχουν την καλύτερη σχέση. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι οι ηθοποιοί είναι στην πραγματικότητα αρκετά δεμένοι. Αν και απεικονίζουν τους εχθρούς, οι δυο τους είναι οι φίλοι και διασκεδάζουν πολύ όταν παίζουν μαζί. Σε μια συνέντευξη, ο Χέμσγουορθ ανέφερε: «Είτε έχεις χημεία με κάποιον είτε δεν έχεις και ευτυχώς, μεταξύ μας υπάρχει. Το να παίζω τον αδερφό του ήταν εύκολο και διασκεδαστικό».

Τομ Φέλτον – Ρούπερτ Γκριντ

via GIPHY

Ο Ντράκο Μαλφόι, τον οποίο υποδύεται ο Τομ Φέλτον, και ο Ρον Ουέσλι, τον οποίο υποδύεται ο Ρούπερτ Γκριντ, είναι ίσως το πιο γνωστό κινηματογραφικό ζευγάρι όταν μιλάμε για εχθρούς που παίζονται από άτομα που είναι στην πραγματικότητα φίλοι. Ο Φέλτον και ο Γκριντ είναι πολύ δεμένοι εδώ και σχεδόν μια δεκαετία και η φιλία τους είναι ακόμα τόσο δυνατή που κοροϊδεύουν ο ένας τον άλλον σαν να είναι ακόμη μικρά παιδιά.

Αλ Πατσίνο- Ρόμπερτ Ντε Νίρο

via GIPHY

Τα δύο ιερά «τέρατα» του Χόλιγουντ είναι φίλοι 50 χρόνια, κάτι που σίγουρα δεν το βλέπουμε κάθε μέρα. Βέβαια έπαιξαν εχθρούς στην ταινία Body Heat. Σχετικά με τη δυνατή φιλία τους, ο Αλ Πατσίνο επεσήμανε: «Βρεθήκαμε μαζί από νωρίς και μοιραστήκαμε κάτι, κάτι το οποίο ήταν μεγάλο πράγμα εκείνη την εποχή».

Σαρλίζ Θερόν – Κρίστεν Στιούαρτ

via GIPHY

Η Σαρλίζ Θερόν και η Κρίστεν Στιούαρτ πρωταγωνίστησαν και οι δύο στην ταινία Snow White And The Huntsman και ναι, ήταν εχθροί. Η ιστορία της φιλίας τους όμως είναι αρκετά χιουμοριστική, αφού οι 2 γνωρίστηκαν σε μια πτήση. «Συνέβη μέσα στα πρώτα 5 λεπτά της γνωριμίας μας. Ήμασταν σε ένα αεροπλάνο που πηγαίναμε στο Σαν Ντιέγκο για το ComicCon και την συμπάθησα αμέσως», είπε η Θερόν.

Άσλεϊ Τίνστεϊλ –  Βανέσα Χάτζενς

via GIPHY

Αν και έπαιξαν τους «αντίπαλους» χαρακτήρες στη σειρά High School Musical Disney, η Άσλεϊ Τίνστεϊλ και η Βανέσα Χάτζενς συνέχισαν την ιστορία τους και εκτός οθόνης και φαίνεται ότι είναι πιο κοντά από ποτέ. «Αυτό που αγαπώ σε αυτήν είναι ότι είναι τόσο ταλαντούχα και νομίζω ότι αυτό που μοιραζόμαστε είναι ότι είμαστε πραγματικά προσγειωμένοι άνθρωποι. Νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό», επεσήμανε ο Τίνσντεϊλ.