Η βόλτα στον κινηματογράφο της περιοχής είναι συνήθως μια διασκεδαστική για όλη την οικογένεια. Υπάρχει λόγος που οι κινηματογραφικές αίθουσες, γεμάτες με ανθρώπους που μιλούν κατά τη διάρκεια της ταινίας, που τρώνε με ανοιχτό το στόμα και που ρίχνουν τα αναψυκτικά τους κάτω, έχουν επιβιώσει όλα αυτά τα χρόνια παρά τις υπόλοιπες επιλογές ψυχαγωγίας μας. Είτε μόνοι σας είτε με το «πρόσωπο», ακόμα και όταν η ταινία αποδείχθηκε μέτρια έως κακή, οι πιθανότητες να περάσετε καλά είναι αυξημένες.

Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις αν μια ταινία, για παράδειγμα, έχει διάφορες στιγμές που απευθύνονται σε ενηλίκους. Γιατί, ας το παραδεχτούμε: ανάλογα με ποιο άτομο παρακολουθείτε μια ταινία, μια ερωτική σκηνή μπορεί να είναι άβολη. Για πολλούς λόγους. Η μαμά, ο μπαμπάς και η γιαγιά κάθονται δίπλα σας; Άβολο. Ξεχάστε το, δεν θέλετε καν δύο χαρακτήρες να φιλιούνται, πόσο μάλλον να το πάνε παρακάτω. Αλλά μερικές ερωτικές σκηνές ξεπερνούν ακόμη και τις περιστασιακές παραξενιές που μπορούν να προκύψουν και είναι τόσο οδυνηρά άβολες από μόνες τους που θα ντρέπεστε να τις παρακολουθήσετε ακόμα και αν βρίσκεστε μόνοι. Εδώ είναι μια λίστα, μια άβολη λίστα.

Watchmen

Το πιο περίεργο πράγμα στο Watchmen ίσως είναι η ερωτική σκηνή Οι Nite Owl (Patrick Wilson) και Silk Spectre II (Malin Akerman) ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια «βρόμικη» δουλειά. Στην ουσία μιλάμε για ένα εορταστικό σεξ μετά από μια βραδιά καταπολέμησης του εγκλήματος (και έρχεται αμέσως μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια όπου ένας νευρικός Nite Owl δεν μπορούσε, ε, να εκτελέσει τα καθήκοντα του υπερήρωα). Αυτό που είναι πραγματικά περίεργο είναι ότι οι Nite Owl και Silk Spectre κάνουν έρωτα στο όχημα “Owlship” τη στιγμή που ακούγεται το “Hallelujah” του Leonard Cohen, ένα τραγούδι που είναι περισσότερο λυπηρό παρά σέξι. Αλήθεια, γιατί; Ο κριτικός Geoff Boucher των Los Angeles Times χαρακτήρισε τη σκηνή “απωθητική”. Θα συμφωνήσουμε.

The 40 -Years- Old Virgin

via GIPHY

Σαράντα χρονών παρθένος λοιπόν και η ταινία αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από άβολες στιγμές. Σε αυτή βλέπουμε ανηλίκους τύπους που εργάζονται σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών να βοηθούν τον συνάδελφό τους δίνοντάς του συμβουλές ώστε να κάνει έρωτα για πρώτη φορά. Ο Andy, που υποδύεται ο μοναδικός Steve Carell, ξεκινάει μια σειρά από καταστροφικά ραντεβού ενώ σιγά σιγά ερωτεύεται μια ανύπαντρη μητέρα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ένα βράδυ και ενώ βρίσκεται σε ένα κλαμπ, συναντά την Beth (Elizabeth Banks), μια κυρία με την οποία είχε προηγουμένως φλερτάρει και τον πάει σπίτι. Εκείνη προσπαθεί με επιθετικό τρόπο να τον αποπλανήσει, χτυπώντας τον με τη ζώνη του και δαγκώνοντάς τον στα χείλη. Α-ΒΟ-ΛΟ.

Last Tango in Paris

Οι περισσότερες ερωτικές σκηνές ταινιών παρουσιάζουν ηθοποιούς να παίζουν αμήχανα προσποιούμενοι, αλλά στο Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι του 1972, αυτό που αντίκρισε το κοινό ήταν περισσότερο μια βιντεοσκοπημένη επίθεση. Αυτό το γεμάτο σεξ δράμα μπορεί να «υπερηφανεύεται» για μια διαβόητη σκηνή όπου ο χαρακτήρας του Marlon Brando χρησιμοποιεί βούτυρο ως λιπαντικό πριν κάνει ό,τι κάνει στη Maria Schneider. Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, η Schneider δεν είχε συμφωνήσει ποτέ σε αυτό. Σίγουρα, η σκηνή ήταν στο σενάριο (όχι ο τρόπος που έγινε), αλλά η προσθήκη βουτύρου ήταν μια ιδέα της τελευταίας στιγμής που πρότεινε ο Brando στον σκηνοθέτη Bernardo Bertolucci, ο οποίος θεώρησε ότι ήταν μια ωραία πινελιά για να προσθέσει στην υποβάθμιση του χαρακτήρα. Το 2007, η Schneider είπε ότι το γύρισμα της σκηνής την έκανε να νιώθει «ταπεινωμένη» και «λίγο βιασμένη, τόσο από τον Brando όσο και από τον Bertolucci».

The Spectacular Now

via GIPHY

Με τον Miles Teller και τη Shailene Woodley, το The Spectacular Now θεωρείται μια εξαιρετική και ειλικρινής ιστορία εφηβικής αγάπης. Το πρόβλημα ήταν ότι οι σκηνοθέτες μετέφεραν αυτή την ειλικρίνεια κατευθείαν στην κρεβατοκάμαρα για την πρώτη φορά του ζευγαριού και το κοινό ποτέ δεν είχαν αισθανθεί τέσσερα κινηματογραφικά λεπτά ως μια αιωνιότητα. Το γέλιο, η νευρικότητα, όλα είναι τόσο αθώα και αληθινά που σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν έπρεπε να είσαι μάρτυρας μιας τόσο προσωπικής στιγμής. Μην μας παρεξηγείτε, είναι μια εντελώς γλυκιά και αγαπημένη ταινία και πιθανότατα θα κλάψετε και θα γελάσετε με αυτή, αλλά αναρωτηθείτε το εξής: αν μπορούσατε να επιστρέψετε και να παρακολουθήσετε την πρώτη σας φορά, θα το κάνατε;

Fifty Shades of Grey

via GIPHY

Λίγες ταινίες έχουν τόσο χλευασμό και ταυτόχρονα τόση μεγάλη αναγνώριση. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μόνοι που βρήκαν καλές τις ταινίες έχουν διαβάσει επίσης τα γελοία μυθιστορήματα. Εντάξει, δεν κρίνουμε, σταματάμε εδώ. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας δημιούργησε το ίδιο βαρετό, βαρύ, απίθανο ειδύλλιο που βλέπει την Anastasia, μια γυναίκα χωρίς ερωτική εμπειρία, να μεταμορφώνεται σε μια kinky υποτακτική στα χέρια του Christian, ενός ανθρώπου που σίγουρα θα θεωρούνταν «αρπακτικό» αν δεν ήταν δισεκατομμυριούχος. Κάθε ερωτική σκηνή είναι μια γελοιότητα.